U trendu

Prizor koji je rasplakao Balkan: Ništa ne boli tako kao rastanak… (foto)

Fotografija mladog bračnog para koji se rastaje na autobuskoj stanici u Tuzli izazvala je lavinu reakcija na društvenim mrežama u regionu, baš zbog toga što su se mnogi sa Balkana našli u sličnoj situaciji.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2341266045966193&set=a.135592246533595&type=3

Sve više mladih odlazi iz svojih država u potrazi za boljim životom zbog čega porodice žive razdvojeno, a deca odrastaju bez svojih očeva, često i majki…

„Slika i prizor mladog para u zagrljaju, zagrljaju nakon kojeg sledi rastanak. On odlazi u svet, odlazi tražeći nešto što ovde nije našao. Ostavlja svoju ženu i dete koje nije ni svesno da otac odlazi, a ono malo biće puno sreće nosi plišanog medu po stanici, otac je grli pogledom rosnim. U prizoru koji je trajao nekoliko trenutaka mnogo je testova koji nisu položeni. Pade na testu ono jako muško, prsi se, da bi na kraju pustio suzu. Ustvari, kao da je bitno koliko si muško, ostavljaš nešto za što se živi, kome je bitno koliko si muško. Pade država na testu, ona država koja treba da nas sve zagrli kako bi bili na okupu, ona država koja treba da kaže vi ste naši sinovi, ovde je vama mesto. Palo je svašta nešto, ali ništa tako bolno kao rastanak“, napisao je na Fejsbuku autor fotografije Irdin Bećirović.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)