Prizor s crnogorske plaže zgrozio ljude: „Da li je moguće da su ovo uradili?“

Na Instagram profilu Podgorički vremeplov objavljen je snimak sa plaže Tunel u Sutomoru, u Crnoj Gori, a prizor je razbesneo mnoge.

Na snimku se vidi gomila smeća, plastičnih boca i raznog otpada nagomilanog uz kraj plaže nakrcane kupačima, a ljudi su na društvenim mrežama počeli komentirati neprijatan prizor.

„Dok se nije znalo za ovu plažu, bila je prelepa i čista. Bila sam i ove godine, a i ranijih godina i razlika je ogromna“, komentarisala je jedna osoba. „Da li je moguće da su ovo napravili od ove plaže?! Ko su ovi ljudi? Ne mogu da verujem! Dolazila sam ovde, nikada ovako nešto nije bilo, ovo meštani nisu uradili“, napisala je druga.

Ko je kriv?

U komentarima se povela rasprava jesu li za nagomilano smeće krive nadležne službe ili posetioci. Naime, do plaže vodi uzak tunel, što otežava put komunalcima i zbog toga se apeluje na posetioce da ne ostavljaju smeće za sobom.

„Redovna pojava. Prošle godine smo ja i moja supruga i dvoje dece pokušali to malo da sredimo koliko smo mogli, ali bilo ga je previše“, komentarisao je jedan pratilac. „Pitao sam komunalce zašto ne čiste smeće s plaže i dobio odgovor da je plaža divlja, tj. neuređena i nije njihova nadležnost, ali ako se smeće ostavi na putu, oni će ga pokupiti“, ispričao je drugi.

Tunel plaza

Posted by Borce Kocoski on Monday, August 21, 2023

„Tako da su krivi prvenstveno nekulturni turisti koji ostavljaju smeće za sobom, ali i komunalno što ako već zna za problem godinama, ne stavi kontejner na putu kod ulaza u tunel“, dodao je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.