U trendu

Prizovite samo dobro u svoj život: Uradite ovo i loše stvari vam se neće dešavati, sreća će vas uvek pratiti

Postoje dani kada nam se život ne odvija po planu ma koliko god mislili pozitivno.

Kada je takav period, jedna praksa i tehnika  će vam uvek pomoći da sačuvate optimizam i pozitivne misli, piše Najžena.

,,Zahvalnost za ono što jeste jedno je od najmoćnijih oruđa za stvaranje onoga što još nije. Šta znači zahvalnost? To znači da ste zahvalni za ono što imate. Vi cenite, obraćate pažnju, poštujete sve što je ovde u ovom trenutku“, rekao je Ekart Tol.

Koliko se puta u toku dana zahvalite? Da li primećujete u svojoj svakodnevnici i u životu situacije, ljude, predmete i okolnosti na kojima vredi zahvaliti?

Zahvalnost ima lekovitu energiju, podseća vas na ono što imate, što vas čini srećnim, spokojnim, budi u vama svest da imate i te kako razloga za radost. Takođe, kada se fokusiramo na ono što je pozitivno i dobro, umesto da svu energiju usmerimo na žaljenje i očajanje zbog onoga što nemamo, povećavaju se šanse i u našem životu.

Čak i kada se pojave životni izazovi i prepreke, važno je da negujete zahvalnost od srca – to je praksa koja može pomoći da sačuvate miran i dobar duh čak i danima koji nisu najbolji.

Ako se osećate loše – počnite da zahvaljujete! Zahvalite na sopstvenom telu zbog činjenice da, uprkos svemu, diše i pruža vitalnu aktivnost.

Ako se plašite, počnite da se zahvaljujemo! Zahvalite se na sopstvenom srcu i duši i za činjenicu da ste živi i što možete da osećate.

Ako vas boli, zahvalite se! Zahvalite se na svim lekcijama koje ste dobili i koje vam pomažu da savladate prepreke, osvojite sebe i razvijajte se, nastavljajući put napred.

Ako ste usamljeni, počnite da se zahvaljujete! Zahvalite se na tišini i prilici da budete sami sa sobom, okrenete se sebi i kažete nešto važno, priznajte nešto. Možete se posvetiti sebi i svojim potrebama u potpunosti, a možete i raditi na ljubavi prema sebi, pa tako podstaći i ljubav drugih.

Ako se osećate dobro, budite zahvalni! Budite zahvalni na svakoj ćeliji, za priliku što ste živi, srećni i spremni da volite!

Ako ste srećni, zahvalite se! Zahvalite se na svim ljudima koje imate u svom životu, na svim darovima i talentima, na zaštiti anđela čuvara, zahvalite Bogu za sve darove i svu milost!

Budite zahvalni što živite sada svoje najbolje godine i trenutke – što ste spremni da raširite krila i poletite u nove lepote života!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.