U trendu

Procurile sramne fotografije: Rat Balkanaca za mesto na plaži (foto)

Turisti se služe različitim taktikama i metodama kako bi obezbedili što bolje mesto na plaži. Taj zadatak najčešće odrađuje jedna osoba u porodici ili društvu koja se budi ranije pa probudi ostale da što pre ostave peškire na najbolje pozicioniranim ležaljkama na plaži pre nego odu na doručak pa nakon doručka provedu celo dan u kupanju i sunčanju.

Nedavno objavljene fotografije na Fejsbuk u grupi „Live from Greece“ nastale na Atosu u blizini grada Uranopolis, pokazale su na da mnogi nemaju meru, ni granicu kad je tolerancija u pitanju.

Nemaju meru

Fotografija autora iz Makedonije snimljena u sedam ujutro prikazuje deo plaže na kojoj su već u to vreme stajale zauzete ležaljke obilježene peškirima i torbama, a autor je napisao uz fotografiju: „Ko će brže, ko će bolje. Svakim danom moraš sve ranije kako bi se obezbedio, a na plažu možeš i u podne, sve dok imaš poduzetnog ranoranioca u grupi koji zauzme prva tri reda.“

Makedonac je dodao da je slične situacije viđao i ranije, ali sada primećuje da Balkanci to rade „korporativno“, odnosno da jedna osoba zauzima, kako piše, 20 ležaljki i to za svaki slučaj, vođena mišlju: „Možda će doći još neko od naših“.

Složili se mnogi

Ostali korisnici složili su se da istim prizorima svedoče već nekoliko godina.

„Ja sam to prvi put videla u Paraliji. Šokirala sam se. U 6 ujutro trče da ostave peškire na ležaljkama. Ja ustajem u 5, ali nosimo svoje ležaljke. Da budem iskrena, dok stignem do plaže (30m) već je i slobodna zauzeta zona“, dodala je jedna žena.

Drugi su ponudili neka rešenja: „Dok ne pobacaju „rezervaciju“. U mnogim letovalištima je zabranjeno.“

„Sami smo krivi za to jer tolerišemo tu bahatost. Lepo skloniš stvari tih ljudi i staviš svoje stvari“, dodala je još jedna osoba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)