U trendu

Promenila je jednu stvar i privukla NOVAC!

Svi bismo voleli da privučemo obilje novca u svoj život, ali čini nam se kao da nas nešto koči u ostvarenju ciljeva. Znate li šta je to? Naše misli! Uverenja su nam pogrešna.

Ukoliko smo uvereni kako ne zaslužujemo novac ili da će nam novac curiti iz ruku, tada se upravo sve to i ostvaruje. Misli kroje naš život.

Odlučite kako verujete da ćete privući bogatstvo, kao i sve ostale vrste blagostanja u svoj život.

Usredsredite se na uverenja kako možete živeti u izobilju, poput “Zaslužujem imati mnogo”, “Lako zarađujem novac”, “Uvek imam i više nego što mi treba”.

Ponavljajte ove pozitivne rečenice u sebi ukoliko se brinete zbog novca.

Počnite primećivati bogatstva kojima je ispunjen vaš život. Budite svesni trenutaka kada su drugi velikodušni prema vama, kad pronađete kovanicu na ulici, kad primite manji račun nego što ste očekivali, ili kad negde dobijete popust. Sve te sitne stvari predstavljaju izobilje u vašem životu. Kada ih počnete primećivati i ceniti, događaće vam se sve češće i to u sve većim količinama.

Budite načisto šta zapravo želite. Umesto da izjavite “Želim biti bogata”, spoznajte šta konkretno želite baš sad. Na primer, možda želite imati dovoljno novca za novi automobil, ili učešće za novu kuću ili stan.

Budite velikodušni. Što ste škrtiji to će vam se manje lepih stvari događati u životu. Velikodušnost se uvek višestruko isplati. Ali nemojte davati samo da biste dobili. Naučite davati s ljubavlju bez očekivanja kako ćete dobiti nešto zauzvrat. Dajte novac u dobrotvorne svrhe, darujte sitne poklone porodici i prijateljima, darujte vreme i energiju. Ovo ne znači da se morate rasipati sa novcem, ali pružite onoliko koliko je u vašoj mogućnosti i ne dopustite da vas sputava strah od nemaštine.

Razmišljajte pozitivno. Zamislite kako ste najsrećnija osoba koju poznajete. Zamislite kako vam ljudi govore; “Kako uspevaš u tome, čini se da si neprestano srećna?” Stalno se smešite i osećajte sreću i zadovoljstvo. Neće proći dugo vremena i to će se ostvariti.

Razvijajte osećaj zahvalnosti. Budite zahvalni za sve što trenutno posedujete – posao, ako ga imate, vašu ličnu imovinu, putovanja na kojima ste bili, darove koje ste primili. Budite zahvalni za svoje sposobnosti i talente, za svoju porodicu i dom. Svako veče, umesto da razbijate glavu sa onim što biste želeli ili onim što nemate – zahvalite se za ono što imate.

Sledite ove navike danas i svaki sledeći dan do kraja svog života. Neka oni postanu deo vas. Postanite poznati po svojoj velikodušnosti, opuštenosti sa novcem i ličnoj sreći.

Očekujte život ispunjen izobiljem i to će vam se i ostvariti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.