U trendu

Pronađen dečak koji je nestao pre osam godina (foto, video)

Posle 8 godina u Italiji je pronađen dečak, sada već mladić, koji je nestao u maju 2012.godine, piše dnevni list Avenire.

Fernando Vasile, koji je živeo sa majkom u predgrađu Rima, imao je 16 godina kada je nestao na putu od škole do kuće i o njemu nije bilo nikakvih vesti osam godina, uprkos potragama policije i karabinjera.

Prošle sedmice popularna emisija na televiziji RAI “Ko ga je video” (Chi la visto) emitovala je prilog, na molbu porodice, o nestalom mladiću, sa njegovom slikom kada je još bio tinejdžer.

Redakcija je dobila desetine dojava da je mladić viđen u Đenovi, a vlasnik jedne prodavnice, koji ga je prepoznao, informisao je redakciji o tačnom mestu gde se mladić nalazi.

Utvrđeno je, piše “Avenire” da je Fernando, svih ovih godina živeo kao beskućnik u raznim delovima Italije, a u poslednje vreme u Đenovi, gde je u centru grada, na otvorenom, živeo zajedno sa svojim psom.

Oni koji su ga prepoznali tvrde da je bio miran i ljubazan, da nije pio niti uzimao drogu, i da su mu ljudi donosili hranu za njega i psa.

Nakon sto je “pronađen”, sada već 24 godišnji mladić je odveden u kuću ujaka koji živi nedaleko od Đ enove.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.