Proverite imate li neku od prazničnih fobija

Nekima su praznicima izvor najveće radosti, a nekima i ne baš. Umeju da budu i izvor stresa. Možda se tada najviše preispitujete o svom životu i tonete u depresiju zbog konstantne analize.

Možda patite od prazničnih fobija. City magazine donosi 6 takvih:

Doronofobija

Da li imate strah od otvaranja poklona? Onda patite od doronofobije. Ovo ne treba mešati sa strahom od pokazivanja razočaranja pred ljudima koji vam svake godine kupuju poklone koji vam se ne sviđaju.

Kionofobija

Kionofobija je strah od snega. Često se manifestuje kada vozite kroz snežnu mećavu. A kako li se zove strah od čišćenja automobila od snega na -10?

Pedofobija

U slučaju da ne možete da podnesete gomilu dece koja čekaju u redu da sednu u krilo Deda Mrazu u lokalnom tržnom centru, vi patite od pedofobije, straha od dece.

Dendrofobija

Ako se plašite drveća, imate dendrofobiju. Ova fobija je koristan izgovor kada želite da preskočite svu tu gnjavažu oko jelke za Novu godinu.

Desidofobija

To je strah od donošenja odluka. Posebno je akutan kada treba da odlučite kome ćete šta da kupite za Novu godinu.

Ipovlopsihofobija

Ova fobija čudnog imena (koje je nemoguće izgovoriti) je strah od slikanja. To znači da ako patite od nje bolje bi vam bilo da bežite glavom bez obzira kada ljudi krenu da škljocaju tokom najluđe noći.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.