U trendu

Prvi put se porodila sa 13. godina, a danas ima 44 deteta (video, foto)

Kaže da je blagoslovena od Boga!

Marijam Nabatanzi (37), iz Ugande, proglašena je najplodnijom ženom Afrike jer je rodila 44 dece. Za nju kažu da je i najplodnija žena na svetu koja se porađala čak 44 puta, a sva deca začeta su sa istim ocem.

Rodila je tri puta četvorke, četri puta trojke, šest puta blizance, i ona je zbog toga dobila naziv „nalongo muzala bana“ što u slobodnom prevodu znači „majka blizanaca koja rađa četvorke“.

Marijam Nabatanzi, zbog retkog hormonskog poremećaja – hiperovulacije proizvodi nekoliko jajnih ćelija u jednom ciklusu. Kod ovakve hiperovulacije, ukoliko se namnože jajne ćelije, a ne oplode se, može se uništiti reproduktivni sistem.

Među njenom decom najstarije dete ima 23 godine, a najmlađe četiri meseca.

Prvi put je zatrudnela sa 13 godina

Kada je od lekara tažila savet kako da smanji svoju plodnost rečeno joj je da bi dehormonalna kontracepcija mogla da šteti njenom zdravlju i budućem rađanju.

– Živim sa 21 detetom, nekolicinu moje dece usvojili su parovi koji ne mogu da imaju decu, dok ostali žive sa našim rođacima i članovima porodice koji nam pomažu da in prehranimo i odgojimo.

Kako navode stručnjaci koji su posmatrali decu, ona su izuzetno zdrava i natprosečno inteligentna.

Marijam je sada samohrana majka, pošto ju je suprug posle poslednjeg porođaja napustio, a ona sama izdržava porodicu, i kako kaže njena deca su blagoslov, a ne teret.

2 komentara
  1. Anonimni

    A kakvi su tek zmajevi pacovi !

  2. anon

    svaka čast žena zmaj

Napišite komentar