U trendu

Psiholozi izdvojili osobinu koja je zajednička svim dobrim mamama

Majke često brinu oko toga rade li svoj posao kao što bi trebale ili bi ipak mogle biti malo bolje u tome. Psiholozi su izdvojili osobinu koja je zajednička svim dobrim mamama.

Biti mama vrlo je zahtevan i izazovan zadatak. Iako majčinstvo ne dolazi s pravilima koja bi nam olakšala snalaženje u ulozi roditelja, učenje iz sopstvenih grešaka česta je pojava kada odgajamo dete. Mame se često nalaze pod pritiskom, naročito ako usklađuju majčinske obaveze s onima na poslu ili nekom drugom području života. Isto tako, neretko su izložene kritikama okoline, što može biti dodatno obeshrabrujuće.

Kako objašnjavaju psiholozi, navodno postoji jedna karakteristika koja je zajednička gotovo svim dobrim majkama. Reč je o saosećanju. Stručnjaci tvrde da su majke koje su saosećajne i uvek spremne da saslušaju svoje dete dokazano najbolje majke, a evo i zašto.

Naime, poznata je činjenica kako je svakom detetu potrebno da ga neko sasluša, naročito kada ima određeni problem koji ga muči. Majka koja nije sklona osuđivanju, već uvek ima razumevanja za probleme svoga deteta lakše će mu pomoći da prebrodi teške trenutke i da izraste u srećnu i uspešnu odraslu osobu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.