U trendu

Pušten na slobodu, a bio osuđen na 505 godina zatvora

Sud u Los Anđelesu naredio da se Huanu Karlosu Seresiju (73), koji se nalazi na odsluženju zatvorske kazne od 505 godina zbog nenasilnog krivičnog dela, kazna skrati na godine koje je već proveo iza rešetaka i da se odmah pusti na slobodu, piše CNN.

Huan Karlos Seresi je zbog pranja pranja novca osuđen na zatvorsku kaznu od 505 godina, odnosno do 8. jula 2419.

On je bio jedan od četvorice optuženih koji su 1991. godine osuđeni na 505 godina zatvora zbog pranja više od 300 miliona dolara kokainskog kartela.

Sva četvorica optuženih uložila su žalbu na presudu Okružnom apelacionom sudu, koja je i dalje na čekanju.

Međutim, Seresijevi advokati su nedavno zatražili da njihov klijent bude pušten na slobodu iz samilosti prema njegovim godinama i zdravstvenom stanju. Oni su naveli da Seresi ima visok krvni pritisak i da je podložan obolevanju od ozbiljnijih oblika kovid-19.

Sud u Los Anđelesu je odlučio da Seresi odmah bude pušten na slobodu, a da tri godine po izlasku iz zatvora bude pod nadzorom nadležnih organa.

Sudija je rekao da je Seresi osuđen za nenasilno krivično delo, da je već odslužio 30 godina zatvorske kazne i da je pokazao vladanje za primer, i naredio njegovo puštanje na slobodu, uzevši u obzir i njegove godine i zdravstveno stanje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.