U trendu

Radite li ovo u WC-u? Navika koju imaju skoro svi, a nisu ni svesni koliko je opasna

Činjenica je da danas retko ispuštamo mobilni telefon iz ruke. Svaki dan provodimo sate šaljući poruke, telefonirajući i pregledavajući objave na društvenim mrežama. Telefoni su postali neizostavan dodatak koji nosimo svuda sa sobom, čak i na mesta na koja ne bi trebalo to da radimo.

Prema anketi koju je objavio The List, 73 posto populacije koristi telefon dok sedi na WC šolji. Čak 93 posto ispitanika, pripadnika generacije Z, priznalo je da šalju poruke ili igraju igre dok obavljaju veliku nuždu. Iako se ta navika možda toliko ne razlikuje od čitanja novina ili knjige dok provodite vreme u kupatilu, mogla bi da bude štetna.

Naime, osim što vas izlaže većem riziku od bolesti i infekcija, korišćenje telefona dok smo u WC-u može uzrokovati i pojavu hemoroida, piše The Washington Post.

„Provođenje previše vremena u sedećem položaju na WC šolji vrši pritisak na vene oko anusa, a to uzrokuje hemoroide“, objasnili su.

Osim toga, ruke verovatno operete nakon korišćenja WC-a, a kada ste isto uradili sa svojim mibilnim? Ako niste, rizikujete zarazu bacilima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)