U trendu

Radnik hotela doživeo iznenađenje života od dugogodišnjeg gosta

Taskin Dasdan, radnik jednog hotela u Aydinu u Turskoj doživeo je iznenađenje života kad je primio telefonski poziv iz Velike Britanije. Javili su mu da je nasledio pravo malo bogatstvo od nedavno preminulog Engleza Čarlsa Džordža Kortnija, koji je svake godine dolazio u taj hotel.

Dasdan je počeo da u popularnom odmaralištu 1990. godine i s godinama se sprijateljio s Kortnijem.

– Čarls je često pričao s osobljem i bio je popularan gost. U hotelu sve tretiramo jednako. Ponašamo se prema njima kao da su porodica, a ne turisti – rekao je Dasdan za turske medije, prenosi The Sun.

Otkrio je kako je znao da je Kortni darežljiv jer mu je jednom dao novac za školovanje njegove dece, ali priznaje da nikada nije očekivao ništa više od njega i da ga je zaprepastila vest o tome da će upravo on naslediti najveći deo bogatstva ovog Britanca.

Usprkos neočekivanom nasleđu, Turčin je najavio kako će nastaviti raditi u hotelu. Saznao je za bogatstvo kad su hotel kontaktirali službenici iz Velike Britanije i zatražili da razgovaraju sa nekoliko članova osoblja odmarališta.

– Dobili smo telefonski poziv iz Engleske nakon što je Čarls umro i rekli su nam da nam je ostavio značajan deo svoje imovine – rekao je.

Naime, osim njega još nekoliko radnika hotela nasledio je novac. Koliko tačno će ko dobiti nije poznato, ali zna se da je u slučaju Dasdana dovoljno da ne mora više nikad da radi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.