U trendu

Radost će pokucati i na vaša vrata: Usvojite ove navike i shvatićete koliko je lako biti srećan

Sreća nije stvar koja zauvek ostaje u istom stanju, već menja oblik i formu. Ono što je važno da shvatimo jeste da je prolazna i da moramo da cenimo takve trenutke i da se trudimo da je održimo.

Ovih 7 navika će vas učiniti srećnijim od 98% ljudi, piše Sensa.

1. Prestanite da tražite sreću

Traganje za srećom samo pojačava misao da je niste još uvek dosegli. Na ovaj način blokirate sebe, bitno je da shvatite da je sreća nešto što sami stvaramo, a ne nešto što čekamo.

2. Budite zainteresovani da pomognete drugima da ostvare uspeh

Previše smo zauzeti pokušavajući da sami uspemo. Podrška i podizanje drugih pomoći će vam da savladate ego i aroganciju i da produbite u sebi empatiju i srkomnost. Na taj način duhovno ćete rasti i samim tim biti svesniji i srećniji. Uvek kada pomognete drugome, to vam energija vrati na divan način.

3. Odbijte da živite svoj život kao žrtva

Kada se osećamo kao žrtva to nam umanjuje mogućnost izbora. Dešava se da određeni ljudi privole taj osećaj jer time uveravaju sebe da je neko drugi kriv, a oni nisu. Odaberite da budete snažna i čvrsta osoba koja će imati zdrav i dostojanstven pristup životu.

4. Bitno je da znate razliku između izazova i ozbiljnih rizika

Važno je da znamo da definišemo izazov i rizik, bez obzira što deluju slično, i te kako su različiti. Izazovi su neophodni u našim životima kako bi mogli da se razvijamo kao ličnosti. Rizično je sve ono u šta se upuštate, a možete da izgubite. kod izazova je drugačije jer možete samo da dobijete. da naučite da svirate nov instrument ili da napredujete na poslu.

5. Postanite neverovatno vešti u nečemu što želite

Možete da budete vešti ako želite, ali ne dozvolite da ovo bude na račun toga da budete izvanredni samo u jednoj sferi. Naša sreća je usko povezana, ne sa tim koliko priznavanja dobijamo od drugih, već koliko smo korisni društvu.

6. Redovno se povezujte sa prirodom

Povezivanje sa prirodom je jako bitno zato što se na taj način odmaramo um i duh od svakodnevne gužve i zagađenja. Užurban tempo života, i te kako može da nam napravi košnicu u glavi. Zato je bitno da se povežemo sa svežim vazduhom, zelenilom i cvrkutom ptica. To je regeneracija za naš organizam.

7. Ne tolerišite misli koje vas teraju da se osećate manje vrednim

Problem za većinu nas je što olako uzimamo naše misli i onda se dešava da sebe preopteretimo negativnom energijom. Bitno je da pročistimo naš um i da unesemo pozitivnu energijui svetlost. To možemo da učinimo kroz jogu, meditaciju, muziku i druge vidove opuštanja. Bitno je da ukazujemo sebi ljubav i nežnost i rečima i delima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar