Rat za Maradonino bogatstvo: 11 dece i 8 žena bori se za 75 miliona dolara

Rat za bogatstvo preminulog Dijega Maradone, rasuto od Venecuele i Belorusije do Italije i Emirata, biće dug, komplikovan i nemilosrdan.

Dosta je suza i patetike

Nakon što je ceo svet danima oplakivao smrt jednog od najvećih fudbalera u istoriji, koji je preminuo u sredu, izlive emocija, pa i patetike, zamijeniće bespoštedna borba za bogatstvo ostalo iza velikana.

Maradona iz jednog braka i tri vanbračne veze ima petoro priznate dece, rođene od 1986. do 2013. Međutim, još četiri žene tvrde da s Maradonom imaju ukupno šestoro dece, od čega dvoje u Argentini i četvoro na Kubi. Svi oni polažu pravo na bogatstvo preostalo nakon smrti velikana, prenosi Index.hr.

Spiskao je skoro pola milijarde dolara, ali i ostavio impresivno bogatstvo

Celebrity Net Worth, portal specijalizovan za finansije slavnih, procenjuje da je Maradona u karijeri i nakon nje zaradio oko 500 miliona dolara. Međutim, sumanuto je i trošio. Kokain, prostitutke, alimentacije, raskošne nekretnine, najskuplji automobili, najblještaviji nakit… učinili su da nakon smrti vredi 75 miliona dolara.

Na toliko njegovo bogatstvo procenjuje Hulio Čijapeta. Novinar Clarina, slavni argentinski fudbalski hroničar koji je objavio ekskluzivu o Maradoninoj smrti, dodaje: „Nema nikakve sumnje da tek sada kreće prava sapunica o Maradoni, rat njegovih naslednika za njegovo bogatstvo.“

Počinje telenovela kakvu još nismo gledali

Telenovela će biti još napetija i žešća jer je Maradona umro, a da nije napisao testament, što dodatno komplikuje raspodelu njegove imovine. Za sada je u prvom redu u lovu na nju petoro Maradonine dece. Ćerke Dalma (34) i Đijanina (31), rođene u braku s Klaudijom Villafane, jedinom ženom koja je bila Maradonina supruga. Zatim sin Dijego Junior (34), rođen u vezi s Kristinom Sinagrom, pa Hana (25) iz veze s Valerijom Sabalain kao i Dijego Fernando (7), rođen tokom veze s Veronikom Ohedom.

Tri ćerke će biti najborbenije

Prvi problem s Maradoninom decom je što se loše slažu međusobno. Čijapeta kaže da ga je začudilo što su tri ćerke, za koje se očekuje da će biti najborbenije u borbi koja sledi, bile zajedno u WhatsApp grupi s Maradoninim doktorom, u kojoj ih je obaveštavao o stanju njihovog oca. Dijego Jr., koji je rođen i živi u Italiji, izolovan je od događanja oko oca i jedini je u dobrim odnosima sa svim polusestrama i polubratom.

Dijego Junior je dobar sa svima, njegovu mamu ne vole polusestre

Čijapeta ga predstavlja kao osobu blage naravi, koja se nikada nije nametala ili grebala za deo očeve slave ili bogatstva. Ističe da je uvek iskreno voleo oca iako ga je ovaj priznao tek kada je Dijego Junior imao 18 godina, a upoznao ga je samo godinu dana ranije, i to tako što je junior upao senioru na golf-teren na kojem je igrao. Situaciju komplikuje to što se Veronika Oheda, majka malog Dijegita, najmlađeg Maradoninog deteta, koja će predstavljati sina u borbi za nasledstvo, toliko loše slaže s Maradoninim ćerkama da s njima ne razgovara.

Šestoro nepriznate dece želi svoj deo, Kubanac je zatražio DNK analizu na telu pokojnika

Drugi problem su šestoro dece čije majke tvrde da im je Maradona otac, ali ih on nije priznavao. Dvoje dece je iz Argentine, a četvoro s Kube, gde je Maradona odlazio kod velikog prijatelja Fidela Kastra. Jedan od Maradoninih Kubanaca već je zatražio da se na telu slavnog fudbalera obavi DNK test kako bi dokazao da mu je on otac.

Dakle, čak 11 dece polaže pravo na Maradoninu imovinu, ali deo nje žele i Maradonina braća. Međutim, sud je juče presudio da će ćerke dobiti prioritet prilikom njene raspodele.

Advokata nikako ne mogu izbaciti iz raspodele bogatstva

Tu nije kraj onima koji polažu pravo na bogatstvo preostalo iza Maradone. Njegov advokat Matias Morla vlasnik je prava na Maradonin brend u Argentini i SAD-u, tako da ga nikako ne mogu zbaciti iz raspodele imovine ostale iza velikana.

Mlin u Venecueli, hotel u Havani, vojno vozilo u Belorusiji, Rols Rojs u Dubaiju….

A ona je neverovatna. Marka navodi da Maradona iza sebe ostavlja, između ostalog, mlin i fabriku testenine u Venecueli, luksuzni hotel u Havani uz pet nekretnina na elitnim lokacijama u Buenos Ajresu. U Belorusiji, gde je bio direktor Dinama iz Bresta, ostali su mu prsten s briljantima vredan 300 hiljada evra i možda najbizarniji komad Maradonine ostavštine – vojno amfibijsko vozilo. U Kini je nekoliko škola fudbala kojima je prodao pravo na korišćenje njegovog imena, dok mu je u Dubaiju ostao Rols Rojs Ghost vredan 300 hiljada evra, BMA osmica od 145 hiljada evra i brojni skupoceni pokloni kojima su ga šeici obasipali dok je bio trener Al Wasla i Fujairaha. Maradona je imao i doživotni ugovor s Pumom, dok je Konamiju ambasador PES-a, a EA Sportsu je ikona FIFA-e.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.