Rat, zemljotres i erupcija vuklana: Nostardamusova strašna proročanstva za 2018. godinu

Nostradamus je rođen kao Michel de Nostredame 14. decembra 1503. godine prema starom julijanskom kalendaru (24. decembra prema gregorijanskom kalendaru) u Saint Remy de Provenceu, u južnoj Francuskoj. Radio je kao lekar i apotekar, ali je slavu stekao knjigom “Les Propheties” (“Proročanstva”), izdatoj u tri toma od 1555. do 1558. godine, a  u kojoj je izneo vizije važnih budućih događaja do 3797. godine.

Za Nostradamusa se tvrdi da je predvideo niz ključnih događaja iz istorije, uključujući Francusku revoluciju, Adolfa Hitlera, stvaranje atomske bombe i napade 11. septembra, prenosi 24sata.hr.

Najstrašnija predviđanja za godine pred nama:

  • Rat će početi između dve velike svetske sile i trajaće 27 godina. Trenutak velikog nasilja će se poklopiti sa pojavom komete na nebu.  Nuklearni terorizam i prirodne katastrofe će uništiti našu planetu dok se gigantska planeta ne približi Zemlji.

Ovo predviđanje tumači se kao vizija izbijanja Svetskog rata između Rusije i SAD-a, svakog sa svojim saveznicima.

  • Osim toga, neki tumači govore da je Nostradamus za 2018. predvideo i veliki zemljotres koji će pogoditi zapadni svet, odnosno zapadni deo Sjedinjenih Država. Njegova snaga će se osetiti u zemljama širom sveta.
  • Nostradamus je, navodno, za 2018. godinu predvideo i masivnu erupciju italijanskog vulkana Vezuv,  za koji kaže kako će “uništavati Zemlju svakih pet minuta”, i odeće između 6.000 i 16.000 života.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.