U trendu

Razlika u godinama utiče na trajanje veze: Evo koji raspon doprinosi raskidu i rezultira suzama

Neka istraživanja sugerišu da je razlika u godinama između partnera možda jedna od onih stvari koje olakšavaju ili otežavaju vaš odnos, u zavisnosti od toga kolika je razlika u godinama u vezi.

Ne osećaju se svi prijatno u vezi u kojoj je njihov partner značajno mlađi ili stariji. Iako mišljenje prijatelja, porodice i drugih ljudi ne bi trebalo da utiče na vaš odnos, pritisak ipak može biti značajno bitan.

Pročitajte u nastavku koje su to „nesrećne“ razlike u godinama.

10 godina razlike

Mnogima se čini da je 10-godišnja razlika u godinama između dva partnera gornja granica razlike u godinama u vezi. Međutim, razlika od 10 godina je za mnoge partnere i dalje prilično skromna. Ipak, ona nosi rizik da veza neće dugo opstati. Studije su pokazale da ako je razlika u godinama 10 godina, verovatnoća da će se brak završiti razvodom se povećava za oko 39%. Na ovaj ili onaj način, uspeh bilo kog odnosa zavisi od mnogo različitih faktora ali, imajući ovo u vidu, vredi uložiti više truda.

20 godina

Razlika od 20 godina takođe može da stvori brojne probleme za par. Ipak, neki partneri uspevaju da preuzmu kontrolu nad situacijom i budu srećno zaljubljeni dugi niz godina. Ali, ista studija pokazala je da je verovatnoća da će se brak ili veza završiti veća za čak 95% u odnosu na to da ste istih godina. Za neke parove ova perspektiva deluje prilično zastrašujuće, dok drugi prihvataju potencijalni rizik da će se veza završiti, verujući da je vredna sreće koju trenutno proživljavaju.

Upola manje od vaših godina plus sedam

Ponekad se zapitamo koliko najmanje godina treba da ima partner sa kojim možete da izgradite vezu. Tu se možete poslužiti ovom dobro poznatom računicom: podelite svoje godine na pola i polovini dodajte sedam godina. Ipak, istraživanja su pokazala da ovo važi više za muškarce ali da žene preferiraju starije partnere od ovog „proračuna“.

Ne osećaju se svi prijatno u paru sa tako ozbiljnom razlikom, i iako spoljno mišljenje ne bi trebalo da utiče na donošenje odluka, u takvim situacijama pritisak spolja može biti bitan.

Zapamtite da su statistika i stvarni život dve različite stvari. To što vi i vaš partner imate veliku razliku u godinama ne znači da je vaša veza osuđena na propast. Mnogo toga zavisi i od vas, vaših preferencija i kako funkcionišete jedno sa drugim, piše Lepota i Zdravlje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar