U trendu

Razvodi su sve češći: Evo kako da spasete svoj brak od krize i ponovo osetite sreću i strast

Kriza u ljubavnim vezama ne mora da bude sinonim za raskid ili razvod, a uz nekoliko saveta trebalo bi da lako prevaziđete sve teškoće u braku.

Stručnjakinja za veze Hajdi Polman objasnila je kako da sačuvate svoj brak i ponovo osetite sreću za samo 2 minuta.

Gledajte pozitivno

Kako godine prolaze, parovi polako zaboravljaju zbog čega su se uopšte zaljubili jedno u drugo, i fokusiraju se na stvari koje ih nerviraju.

Istraživanja pokazuju da što ste duže u braku, češće ćete partnera gledati na negativan način, a to može da ima ozbiljne posledice.

Zato nastojte da partnerovo ponašanje, čak i kada vas nervira gledate na pozitivan način – kada vidite da je vaš suprug ostavio neoprane sudove u sudoperi, umesto da pomislite da je lenj, opravdajte ga time da je žurio na posao i nije stigao da ih opere.

Ljubite se

Oko 20 odsto bračnih parova se u periodu od 7 dana, poljubi NULA puta.

Ne zanemarujte ljubljenje jer istraživanja pokazuju da su parovi koji se i dalje redovno ljube, mnogo zadovoljniji vezom i osećaju manje stresa.

Slavite i male pobede

Važno je kako reagujete na bitne stvari koje se dešavaju vašem partneru. Ukoliko je reakcija blaga ili nikakva sa vaše strane, vaš partner će biti razočaran i njegovo nezadovoljstvo će samo rasti.

Zato naredni put, svaku pobedu, makar i malu, proslavite bar odlaskom na večeru i na taj način pokažite vašem partneru koliko cenite njegova ostvarenja.

Izrazite zahvalnost

Bez obzira što su u braku, supružnici cene kada druga strana izrazi zahvalnost za ono što rade. Ne prihvatajte stvari zdravo za gotovo i koristite svaku priliku da izrazite svoju naklonost i zahvalnost.

Budite uzbuđeni kada se ponovo vidite

Ako ste odvojeni neko vreme, pokažite radost kada se ponovo vidite. Osim što ćete obradovati partnera, na taj način učvršćujete međusobnu povezanost.

Govorite: MI, a ne JA

Jedan od najboljih načina za jačanje veze je stvaranje jedinstvenog fronta – važno je “mi” a ne “ja”. Nisu bitne dve odvojene individue, već vas dvoje zajedno.

Radite male stvari

Bez obzira koliko bile trivijalne, sitne stvari koje radite zbog partnera će njemu pokazati koliko vodite računa o njemu, kao i da vam je bitno da on bude srećan.

Pokažite im da su oni vaš prioritet

Ne odbijate partnera kada želi da komunicira sa vama. Posvetite mu punu pažnju i slušajte šta ima da vam kaže. Na taj način ćete pokazati da vam je stalo, kao i da vam je vaša veza veoma važna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.