U trendu

Rečenice kojih treba da se setite kada mislite da život nije fer

Nekada se svima nama čini da život nije fer i stvari nikako da krenu na bolje, ali tada je najvažnije pokušati da iz situacije izvučete i neke dobre stvari, kad god je to moguće. Možda će vam se to ponekad činiti nemoguće, ali glavu gore.

Sledećih 10 citata pomoći će vam da razmišljate pozitivnije i da ne gubite nadu kada vam se čini da život nije fer, piše Zadovoljna.hr.

1. Ponekad samo treba porazgovarati s četvorogodišnjakom i 84-godišnjakom da bi opet razumeo život.

2. Šta god radio, nikada se ne vraćaj onome što te je slomilo.

3. Kada ti se čini da nemaš na čemu da budeš zahvalan, proveri svoj puls.

4. Zapamti da situacija u kojoj si trenutno nije tvoje krajnje odredište. Najbolje tek dolazi.

5. Kada je život sladak, reci hvala i slavi. Kada je život gorak, reci hvala i uči.

6. Loše stvari koje nam se dogode u životu ponekad nas usmere na put koji će nas dovesti do najboljih stvari koje će nam se dogoditi u životu.

7. Svaki je dan nova prilika da promeniš svoj život.

8. Nađi nešto pozitivno u svakom danu, čak i onih dana kada ćeš morati tražiti malo duže.

9. Život ne mora biti savršen da bi bio predivan.

10. Ono najgore što ti se dogodi u životu naučiće te da ono najbolje nikada ne uzimaš zdravo za gotovo.

Sledećih 5 saveta neka vam uvek budu nit vodilja kada vam se čini da život nije pravedan i kada vas u životu treba malo „pogurati“:

1. Neka vam odustajanje nikad ne bude opcija

Svako u životu ima teških razdoblja – to je neizbežno. U takvim trenucima zamislite kako bi život bio prazan da u njemu nema izazova. Bez teškoća i problema nikada ne bismo odrasli i učili. Tada ne bismo živeli nego bismo samo postojali s konstantnim osećajem dosade i stagnacije. Prepreke nas čine živima, podstiču nas na promene i rušenje barijera, bez njih bismo pali u ‘zamku’ lagodnosti i samozadovoljstva.

Možda vam se trenutno čini da život nije fer, ali to ne znači da će uvijek ostati tako. Bez obzira na sve, nastavite gledati prema suncu i s vremenom će sjene ostati iza vas.

2. Otvorite srce i um promenama

Često sebi zakomplikujemo život zato jer se plašimo promena. Međutim, promene su potrebne jer nas čine opreznima, pomažu nam da odrastemo i, zahvaljujući njima, konstantno se razvijamo i učimo važne lekcije. Promene često nisu lake i prijatne, ali upravo u tome i leži njihova važnost i vrednost, zar ne? Najbolje stvari u životu zapravo se dogode onda kada dođemo do raskršća, kada nam se sve čini crno i kada ne možemo da zamislimo da će biti bolje. Kada mislite da ste došli do kraja i da ne možete više, taj očaj zapravo vam pokaže kojim putem treba ići dalje. Sve ono što je dobro u životu nikada ne dolazi lako, ali baš zbog toga što ne padne s neba pruža nam toliku sreću i zadovoljstvo.

3. Uvek se setite da imate izbor

U svakom trenutku vi imate moć da kontrolišete sopstveni život. Nikakva spoljna sila ne odlučuje o tome koji posao ćete raditi, gde ćete živeti ili kako ćete se ponašati. Sve leži u vašim rukama, pa umesto da se plašite te odgovornosti ili je negirate, prigrlite je. Zapamtite: kada se osećate slomljeno, to znači da morate da donosite bolje odluke za same sebe, pa sebi dajte priliku da tako i bude. Zaslužujete da budete srećni, ali ponekad jednostavno treba vremena da biste pronašli tu sreću.

4. Zapamtite da bol nikada ne traje zauvek

Da bol traje zauvek, ne bismo ni znali šta je sreća. Osećaj tuge i bola treba upoznati kako bismo bili sposobni da osećamo sreću. Suočite se s tim negativnim, lošim i često neprijatnim osećanjima i pustite ih da jednostavno prođu kroz vas. Što im se duže odupirete, to će oni duže živeti u vama. Prigrlite bol i zahvalite mu što vas je naučio vredne lekcije. Bol može biti dragocen učitelj ako ga prihvatimo umesto da ga osuđujemo i stalno priželjkujemo da nas ostavi u miru.

5. Fokusirajte se na sve ono što je dobro u vašem životu

Često kada se osećamo slomljeno, fokusiramo se samo na ono loše u životu umesto na ono dobro. Usredsredite li pažnju samo na loše, i privlačićete samo loše. Mnoge studije zaključile su da ljudi koji su zahvalni imaju bolje odnose s drugim ljudima, boljeg su zdravlja, imaju optimističnije poglede na život, itd.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar