Recite samo ove dve reči i poboljšaćete život i zdravlje

Prema istraživanjima, više od polovine parova koji su u vezama od dve do pet godina kažu jedni drugima „volim te“ svaki dan. Ali u vezama dužim od deset godina taj broj se smanjuje na 33 posto i nastavlja da se smanjuje kako vreme prolazi.

Međutim, tu naviku bi trebalo što pre promeniti, a evo i zbog čega:

Imaćete uspešnije veze

Ljubavna veza je kao živo biće. Ona zahteva puno emocionalnog ulaganja. Pokazivanje emocija prema voljenim osobama treba da bude često. Takođe treba im pokazivati koliko vam je stalo do njih i koliko ste srećni što su u vašem životu.

Osim toga, ove stvari ne morate govoriti samo svom partneru, već i svojim članovima porodice i prijateljima. Psiholog Liza Arango veruje da dve reči „volim te“ služe kao kiseonik za odnose i da one hrane vezu i održavaju je u životu. Za njih vam je potrebno minimalno napora, a dobijate puno.

Postaćete izvor sigurnosti i brige za svoje najmilije

Može biti veoma uznemirujuće ukoliko vaš partner ide nekome drugom sa svojim problemima i brigama. Svi smo mi na svoj način sebični, ali prosto morate naći vremena za svog partnera. Uvek. Razgovarajte s njima. Iskazivanje ljubavi može biti i pokazivanje partneru da želite najbolje za njih i da mogu da vam veruju.

Utiče na vaše blagostanje

Izražavanje ljubavi u bilo kojem obliku može biti korisno za vaše zdravlje. Kada god osetimo i primamo ljubav, naša tela proizvode hormon oksitocin koji pomaže u rešavanju stresa. Bićete srećniji u svom svakodnevnom životu

Psiholozi veruju da iskazivanje ljubavi čini osobe srećnijim. Poklanjanje, davanje komplimenata i zasmejavanje partnera može vas podjednako usrećiti kao da ste ih i vi dobili. Osim toga, život je pun iznenađenja, nikada ne znate šta će se dogoditi sutra i hoće li vam biti posljednji put da nekome kažete da ga volite. Izgovaranje ove dve reči ne zahteva mnogo napora, ali ako ih ne kažete, mogu vas proganjati celoga života.

Stoga je najbolje da svim ljudima koje volite, bilo da se radi o partneru, majci, ocu, drugim članovima porodice ili prijateljima, to i kažete. I vi ćete biti srećniji, a i oni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.