Rešite se podočnjaka jednom za svagda! Lako i brzo, a sve već imate u kući

Sve što vam treba imate u kući!

Svako može imati ponekad problema sa podočnjacima, ali nekoliko jednostavnih tehnika i prirodnih sastojaka može značajno smanjiti njihovu vidljivost.

Jedan od najefikasnijih kućnih lekova su hladne kesice čaja, posebno crnog, zelenog ili kamilice. Nakon što skuvate čaj, stavite kesice na područje ispod očiju i ostavite deset minuta. Antioksidansi i kofein iz čaja mogu smanjiti otok i tamne krugove.

Sveži krastavci su takođe odličan izbor. Isecite krastavce na deblje kriške i stavite ih u frižider 10-15 minuta. Zatim ih nanesite na područje ispod očiju i držite ih oko 15 minuta. Krastavci sadrže antioksidanse i supstance sa antiinflamatornim svojstvima koje mogu smanjiti otok.

Hladna kašika je još jedan jednostavan trik – stavite je u frižider neko vreme, a zatim je držite nekoliko minuta ispod očiju. Hladan metal može pomoći u smanjenju natečenosti i osvežavanju područja oko očiju.

Mleko je takođe koristan sastojak. Natopite vatu ili jastučiće u hladnom mleku, stavite ih na zatvorene oči i ostavite 10-15 minuta. Mleko sadrži mlečnu kiselinu koja može pomoći u smanjenju otoka i hidrataciji kože.

Aloe vera gel je odličan izbor među prirodnim sastojcima. Nanesite ga ispod očiju i sačekajte da deluje. Aloe vera ima antiinflamatorna i hidratantna svojstva koja mogu pomoći u smanjenju podočnjaka.

Jednostavni oblozi od hladne vode takođe mogu biti korisni – natopite jastučiće hladnom vodom i stavite ih na područje ispod očiju.

Belance je još jedan praktičan sastojak. Odvojite belance od žumanca, umutite ga dok ne postane penasto, nanesite ispod očiju i ostavite da se osuši. Nakon deset minuta, isperite hladnom vodom. Belance može pomoći u zatezanju kože i smanjenju otoka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.