U trendu

Ritual koji oslobađa od negativnih emocija: Ima logike

Reči imaju veliku snagu, a hoće li njihov efekat biti pozitivan ili negativan zavisi od načina kako ih koristimo.

Da bismo izbacili negativnu energiju iz svog uma i srca, pisanje je odlična metoda.

– Svaka emocija ima naboj, a pozitivna ili negativna energija koju ta emocija proizvodi ima stvaran i merljiv uticaj na naše telo. Čin pisanja omogućava nam da se fizički oslobodimo tog naboja na isti način na koji oslobađamo napetosti tokom seksa – pojašnjava američki lekar Habib Sadeghi u svojoj knjizi „The Clarity Cleanse“ i savetuje kako možemo pisanjem otpustiti misli:

1. Povucite se u miran kutak, pripremite olovku i papir, a štopericu podesite da zvoni za 12 minuta.

2. Počnite da pišete o onome što vas trenutno uznemirava, rastužuje ili ljuti. To se može odnositi na zdravlje, posao, finansije, odnose s ljudima. Nemojte obraćati pažnju na interpunkcijske znakove, gramatiku, literarno izražavanje, pristojnost. Možda će vaše misli biti toliko brze da će ih ruka jedva pratiti. To je dobro. Samo držite olovku u kontaktu sa papirom i pustite da se vaše misli izlivaju na papir.

3. Kada se oglasi štoperica, prestanite da pišete. Papir presavijte tako da ne možete da pročitate ono šta ste napisali i odmah ga odnesite na mesto gde ga možete bez opasnosti zapaliti.

4. Nemojte papir samo iscepati na komadiće, zapalite ga, jer vatra deluje transformišuće i pročišćuje. Ovim činom ćete neutralizovati negativnu energiju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.