U trendu

Roditeljima poželela ‘laku noć’ i otišla na spavanje, ujutru je pronašli mrtvu (foto)

Devetnaestogodišnja Kortni Partridž Meklenan iz Australije poželela je „laku noć“ svojim roditeljima i otišla u sobu na spavanje, jedne večeri u novembru 2019. godine. U nekom momentu, satima kasnije, 19-godišnja devojka je doživela napad astme. Kada su roditelji proverili ujutru zašto ne ustaje, videli su da je Kortni mrtva.

Today, we are grieving together with the Partridge-McLennan family for the loss of their beloved daughter and sister…

Gepostet von Asthma Australia am Samstag, 11. Januar 2020

Roditelji devojke veruju da je smrt njihove ćerke u Novom Južnom Velsu posledica dima iz obližnjih šumskih požara. Poput mnogih naseljenih područja širom Australije na istoku, grad je poslednjih meseci okovan dimom.

– Pronađena je sa upaljenim svetlom na telefonu, kao da je tražila nešto. Inhalator je bio na krevetu pored nje – rekla je njena sestra za australijske medije, a prenosi Avaz.

Kortni je dijagnostifikovana astma kada je bila dete, a prema rečima njene sestre, stanje joj se pogoršavalo se kada je bila u blizini zagađenja i prašine.

– Nije imala nikakve simptome pre nego što je otišla na spavanje. Bila je zdrava i zato smo svi bili šokirani kada smo saznali da je umrla – dodala je njena sestra.

Preliminarni izveštaj obdukcije navodi da je „neutvrđen“ uzrok njene smrti , ali sestra tvrdi da su joj roditelji rekli da Kimberli ima „hiper-ekstenziju pluća“ – jedan indikator napada astme.

Prema rečima lekara, astmatičari su posebno ranjivi tokom krize u Australiji koja traje mesecima. Gradovi Sidnej, Melburn, Kanbera i Adelejd izmerili su najgora očitavanja o kvalitetu vazduha na globalnom nivou.

U ruralnim delovima bližim požarima, stanje je još gore.

Napišite komentar