U trendu

Ruši sve standarde lepote: Manekenka sa najneobičnijim obrvama osvojila svet (foto)

Sofija Hadžipanteli je američka manekenka grčko-kiparskog porekla, savršeno izvajanog tela i prelepih zelenih očiju, ali potpuno drugačija od ostalih.

Sofija ima 25 godina i već je poznato lice u svetu modne industrije. Dosad je imala saradnju sa renomiranim časopisima kakvi su Vog, El, Harpers bazar, a nastupala je i na revijama mnogih poznatih modnih brendova. Ono što Sofiju izdvaja od drugih jesu njene upečatljive spojene obrve koje s ponosom pokazuje.

Njene guste crne obrve, spojene na sredini tako da čine jednu celinu, potpuno odudaraju od savremeno prihvaćenih stereotipa konvencionalne lepote, a ova mlada žena ih namerno ističe i na njih je posebno ponosna.

Ponosna na svoje korene i svoje poreklo, odlučila je da odneguje i istakne ovu genetsku karakteristiku svojih predaka i pokuša da uđe u svet mode takva „nesavršena“, kakva jeste, sa jednom obrvom, pegama na licu i „skromnom“ visinom od 168 cm. I uspela je.

Ono što bi do pre desetak godina bilo nezamislivo, sada je, u eri pozitivizma i prihvatanja sopstvenog tela i različitosti, postalo ostvarivo.

Sofija je čak postala aktivistkinja za pravo na različitost, osnovala je i pokret „jedne obrve“ #unibrowmovement, a na društvenim mrežama ima stotine hiljada pratilaca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)