Ruski snagator pomerio avion od 36 tona i postavio rekord (video)

Vlasnik titule „Najsnažniji čovek Rusije“ Elbrus Nigmatulin postavio je rekord Rusije, pomerivši avion od 36 tona na međunarodnom aerodromu u Ufi.

Sportista je tokom jutra trenirao, za doručak pojeo mali komad mesa, nakon čega se vezao konopcem za avion i povukao. Rekord su zabeležili glavni arbitar i sudija, predsednik Ruske federacije snagatora Vasilij Griščenko.

U sertifikatu, koji je uručen Nigmatulinu, piše da je sportista postavio rekord Rusije tako što je vukao avion „Boing“ 737-500 težak 36 tona preko 25 metara za 44,58 sekundi.

„Danas su postojale određene sumnje. U startu sam se plašio da se ne ponovi scenario od pre dva meseca kada nisam uspeo da pomerim isti tip aviona. Sada sam u dobroj formi, zadovoljan sam sobom. Želim da naglasim da rekord posvećujem preminulom gradonačelniku Ufe Ulfatu Mustafinu. U istom danu kada sam postigao rekord aerodrom Ufa je imao dvomilionitog putnika“, rekao je Nigmatulin.
Međunarodni aerodrom Ufa izveštava da su 5. novembra zabeležena dva značajna rezultata – aerodrom je uslužio dvomilionitog putnika i postavljen je novi rekord u zemlji.

„Aerodrom ‘Ufa’ je uvek spreman da podrži ljude koji svojim primerom inspirišu mlade, proslavljaju zemlju i dostižu nove rezultate. Drago mi je što je sportista uspeo da se izbori sa svojim zadatkom. Ponovo smo dokazali svoj visok profesionalni nivo i uprkos pandemiji uspeli smo da uslužimo dvomilionitog putnika i da zadržimo vodeću poziciju koju zauzimamo od 2013. godine u Povolškom federalnom okrugu“, navodi generalni direktor aerodroma Aleksandra Andrejeva.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.