U trendu

S neba im pao kovčeg na kuću, ostali u šoku kada su videli šta je unutra

Kovčeg pun kokaina slučajno je sleteo iz aviona na solarni panel jedne kuće na ostrvu Sardinija u Italiji. Četiri meseca nakon ovog incidenta, policija je uspela da identifikuje pilota koji je izveo ovaj neuspešni manevar i uhapsi ga.

– Na Sardiniji pada kiša kokaina, pisali su italijanski mediji o događaju s kraja marta prošle godine, prenosi The Guardian. Kovčeg napunjen s 8,5 kilograma kokaina trebalo je da sleti u ruke dilera u gradiću Baratili San Pietro, ali slučajno se našao u dvorištu jedne kuće i razbio solarni panel.

– Čuli smo jak udarac pa smo odmah pozvali policiju koja je pronašla ovaj kovčeg pun kokaina, rekli su vlasnici kuće o ovom događaju, a da je kokain sleteo u ‘prave ruke’, njegova bi vrednost na tržištu iznosila oko devet miliona evra.

Policija je otkrila kako je avion poleteo iz Rima, a na 20 minuta nestao je s radara – tačno u vreme kada je pravio krugove iznad gradića kako bi bacio robu.

Uz pomoć nadzornih kamera i svedoka otkriveno je da je pilot 28-godišnji Frančesko Rico iz Rima koji je inače prevozio bogataše avionom, a uhapšen je u luci Kaljari Elmas nakon povratka iz Nemačke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar