U trendu

Ove 3 godine vašeg života proganjaće vas – ZAUVEK!

– Činjenica koja mi razbija mozak – koliko su ključne godine ranog detinjstva od 2. do 5. godine za formiranje čovekove ličnosti i karaktera, ništa posle toga, ništa ne može mnogo da promeni čovekovu ličnost, sve greške i propusti iz tog perioda nas prate i proganjaju do kraja našeg postojanja na ovom svetu, dok se ne pretvorimo u prah i pepeo i naša svest se ne raseje po kosmosu.

Svaki propust roditelja plaćamo celog života, pogrešno činjenje iz najbolje namere nas proganja do kraja života kao senka koje nikad ne možemo da se otarasimo. (Izgubljeni Slučaj 2)

– Apsolutno tačno. Ja to vidim svakog dana na sebi. Imao sam svakojake stresove tokom tih prvih pet godina, zato sam sad s*eban. Šta je tad uneto, ostaje zauvek sa tobom, tad je mozak najprijemčiviji za utiske. (Black Baron)

– U suštini, najviše na formiranje ličnosti (makar je to sa mnom bio slučaj) utiču prve godine detinjstva, genetski, urođeni faktori, kojima se određuje 90% strukture karaktera i kasnijih psiholoških stanja čoveka. (momcilo95)

– Dobri ste vi što kažete da se sećate perioda iz vremena kada ste imali dve do pet godina. A posebno ste mi zanimljivi kada kažete da su za sve krivi roditelji i da vi kao pojedinci ništa ne možete da promenite. Tipična srpska logika. (radyu5)

– To je mit, čovek se menja i po 6 puta u životu do 30, pa čak i 35. godine… (DaRkGuitaRist88)

– Mislim da je ovo drugo mit. Govoreći iz ličnog iksustva, mogu da potvrdim ono što su govorili mnogi dečiji psiholozi, između ostalog i Jerotić, a to je da se u periodu od 3-5 godina udaraju osnovni temelji nečije ličnosti. (momcilo95)

Napišite i Vi šta mislite o ovoj temi na Forumu Krstarice…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.