U trendu

San kao beba: Ovaj jednostavan trik će preporoditi vaše zdravlje, nikad više nesanica i ukočena leđa

Otkrivamo najbolju pozu  i trik za spavanje koja će vam pomoći da se probudite odmorni i spremni za novi dan! Nikad se više nećete buditi nenaspavani!

Svi znamo koliko je važno dobro spavati, ali jeste li znali da način na koji spavate može imati veliki uticaj na vaše zdravlje? Prema stručnjacima, jedna poza se izdvaja kao najbolja za kvalitetan san i osvežen organizam: spavanje na boku.

Zašto je baš ova poza tako korisna? Pa, ova pozicija pomaže da vaša kičma ostane u ravnoteži, opuštajući stresne tačke. Ona takođe može biti od pomoći onima koji hrču ili imaju problema sa disanjem tokom sna, održavajući disajne puteve otvorenim.

Kako biste maksimalno iskoristili prednosti spavanja na boku, preporučuje se postavljanje jastuka za telo ispod torza, kako bi podržao nadlakticu i koleno. Dodavanje jastuka između kolena može dodatno smanjiti pritisak i održati karlicu u ravnoteži.

Važno je da vaša glava bude u ravni sa dušekom, kako bi se izbegao stres na vratnim zglobovima. Spavanje na boku pravilno raspoređuje težinu tela, smanjujući rizik od bolova i problema sa zglobovima.

Međutim, nije svaka poza spavanja na boku podjednako korisna. Na primer, spavanje u položaju fetusa može ograničiti disanje i povećati stres na zglobovima. Zato je važno da se držite što je moguće pravilnije pozicije tokom sna.

Uz pravilnu postavku tela tokom spavanja, važno je obratiti pažnju i na kvalitet dušeka. Loš kvalitet dušeka može doprineti nemirnom snu i lošem držanju tela tokom noći. Takođe, birajte dušek koji je dovoljno čvrst da podrži vaše telo.

Na kraju, pravilna poza tokom spavanja ne samo da vam pomaže da se probudite odmorni i osveženi, već može imati i dugoročne benefite na vaše zdravlje. Investirajte u dobar san, investirajte u svoje zdravlje!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.