U trendu

Saveti za zaposlene mame: Kako olakšati život sebi i svojoj porodici?

Da biste olakšali ženama koje istovremeno rade i imaju decu, dobro je pročitati nekoliko korisnih saveta za koje je dokazano da zaista deluju. Prvo pravilo koje svaka žena treba da poštuje jeste da porodica uvek treba da bude na prvom mestu, a ne kućni poslovi.

Nijedna mama ne bi trebalo da se oseća krivom što je provela određeno vreme van kuće. Umesto toga, trebalo bi da uživa u onome što radi i da se pobrine da je vođenje domaćinstva ne opterećuje previše.

Za početak, dovoljno je kupiti određenu količinu košulja, čarapa i veša za sve ukućane kako mašina ne bi morala da se uključuje svaki dan. Noć je savršena za pranje veće količine veša, jer će na taj način biti manje posla tokom dana i vikenda kada želite da svoje vreme posvetite deci i partneru.

Hranu treba kupovati tokom nedelje, a najbolji savet je da kupovinu za celu nedelju obavite u jednom danu. Tako ćete drugim danima moći da se posvetite drugim stvarima, a nećete imati utisak da svaki dan provodite sat vremena u prodavnici.

Koliko god to izgledalo komplikovano, bilo bi dobro isplanirati obroke za celu nedelju. Najbolji i najbrži način je da kuvate više od planiranog i zamrznete deo.

Nijedan dan ne treba da počinje panično, pa se savetuje da se deca bude na vreme kako bi na miru doručkovala pre škole i drugih obaveza.

Na mamama je da podstaknu ostatak domaćinstva da uradi svoj deo posla. Nije potrebno ići u detalje, ali ako jednog dana odlučite da kuvate i peglate odeću, vaš partner bi mogao da obriše prašinu ili očisti kupatilo. Važno je da se nijedna strana ne oseća previše opterećena.

Svakoj mami će biti lakše ako nabavi kućne aparate koji će joj olakšati svakodnevni posao. Decu je dobro uključiti u sve što se tiče kuće i planiranja vremena. Takođe bi trebalo da ih obavestite ako nećete biti kod kuće, ako planirate da izađete na kafu i slično.

Deci su potrebni roditelji da se igraju sa njima i da ih nauče određenim stvarima. Vremena za čišćenje će uvek biti dovoljno, a ako se jednom preskoči to ne mora da znači da će doći do katastrofe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar