U trendu

Šef kompanije: Ovo pitanje nikad ne smete postaviti na razgovoru za posao

Razgovori za posao mogu biti stresni, a utisak koji ostavite na potencijalnog poslodavca vrlo je važan. Međutim, postoji jedno pitanje koje nikad ne bi trebalo da postavljate tokom intervjua za posao, bar tako tvrdi jedan uspešni biznismen.

Mat Higins američki je biznismen i koosnivač investicijske kompanije RSE Ventures koji je u svojoj kolumni za CNBC’s otkrio koje pitanje treba izbegavati da postavite na razgovoru za posao.

„Ako tražite posao, evo saveta koji verovatno nećete čuti ni od koga drugog. U razgovoru za posao nikad ne pitajte poslodavca kakva je politika kompanije vezano uz rad na daljinu“, započeo je.

Higins je dalje objasnio da neka pitanja na razgovoru za posao mogu stvoriti određenu percepciju, koja može biti presudna između dobijanja posla iz snova ili dobijanja odbijenice.

„Bilo to pošteno ili ne, neki menadžeri pitanja o radu na daljinu shvatiće kao da postavljate pogrešne prioritete. Čak i za mene, to je odmah alarm za uzbunu“, objasnio je.

„Zamislite ovaj scenario: Završite intervju pitanjem o radu na daljinu i dobijete hladan odgovor. Sledećeg dana HR menadžer susreće drugog kandidata koji mu kaže da je spreman da se pojavi u kancelariji rano ujutro sledećeg ponedeljka“, nastavio je.

„Naravno, možda ste kvalifikovaniji. Ali postoji stvarna šansa da će drugog kandidata smatrati predanijim. To bi moglo da važi čak i za menadžere u kompanijama koje imaju vrlo strogu politiku rada na daljinu“, zaključio je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar