U trendu

Selfi sa prijateljicom otkrio joj mračnu porodičnu tajnu skrivanu 17 godina (foto, video)

Miše Solomon bila je sasvim obična srednjoškolke iz Kejptauna u Južnoj Africi čiji se život iz korena prominio 2015. nakon što je u njenu školu stigla nova učenica.

Ovoj 17-godišnjakinji školski drugovi govorili da nova učenica, tri godine mlađa Kasidi Nurse, izgleda skoro identično kao ona. U početku nije tome pridavala puno pažnje, ali kad je upoznala, priznaje da je odmah osetila povezanost s njom. Nije ni slutila da će otkriti mračnu porodičnu tajnu staru koliko i ona sama. 

„Osećala sam kao da je poznajem. To je bilo prilično zastrašujuće, nisam imala pojma zašto se tako osećam“, ispričala je Miše za BBC.

Tinejdžerke su odmah počele da se druže i oslovljavale su jedna drugu ‘sestra’. Kad su jednom prilikom napravile zajedničku selfi fotografiju, Miše se seća da ju je neko pitao da li je sigurna da nije ussvojena.

Selfi su pokazale i roditeljima. Mišeina majka i otac su komentarisali da su zaista slične, ali Kasidini roditelji su se uznemirili i zatražili da pita prijateljicu da li rođena 30. aprila 1997. godine.

„Da, zašto, zar me špijuniraš?“ upitala je Miše.

Nekoliko nedelja kasnije, Miše je bila pozvana s nastave u kancelariju direktora gde su je čekala dva socijalna radnika. Oni su joj ispričali da je pre 17 godina iz porodilišta u Kejptaunu ukradena beba Zefani Nurse stara tri dana. Miše se šokirala kad su joj rekli da sumnjaju da bi ona mogla biti ta beba.

Rekla im je da je rođena u nekoj drugoj bolnici, a oni su joj objasnili da u bolnici koju je navela ne postoje podaci o njenom rođenju. Uverena da se radi o grešci, Miše je pristala na DNK testiranje.

„Toliko sam verovala da me moja mama nikad ne bi lagala o nečemu takvom. Pristala sam na DNK test uverena da će rezultat biti negativan“, kaže Miše.

Pokazalo se da nije bila u pravu. DNK test je dokazao da je upravo ona ta oteta beba.

„Bila sam u šoku. Život mi se oteo kontroli“, ispričala je.

Osim što se vest o tome da je oteto dete pronađeno skoro 20 godina kasnije proširila medijima, Miše nije smela da se vrati u porodični dom. Za tri meseca postajala je punoletna i tada je mogla da donosi sopstvene odluke, a do tada je morala da živi u sigurnoj kući. Osim toga, žena koju je celi život smatrala majkom, Lavona Solomon, bila je uhapšena. Oca joj je ispitala policija kako bi saznali da li je i on učestvovao u otmici.

„Mislio sam da je moja. Kako je moguće da nije?“ pitao se on. Budući da policija nije mogla da dokaže da ima veze s otmicom, pustili su ga.

Lavona je pre otmice bila trudna, ali veruje se da je sakrila pobačaj i da je nakon toga počela da lažira trudnoću, a na kraju je otela bebu i pretvarala se da je njena. Mišeini biološki roditelji, Selest i Morni Nurse, nikad nisu prestali da traže svoju otetu bebu, da bi se na kraju pokazalo da je živela samo pet kilometara dalje od njih. S njima se susrela u prisustvu socijalnih radnika.

„Grlili su me i plakali. Nije mi bilo prijatno. Pustila sam ih jer mi je bilo žao zbog svega što su prošli. Tužno je, ali nisam osećala ništa“, priznaje.

Žena koja ju je odgajila na suđenju je tvrdila da joj je dete dala žena imenom Silvija kojoj se obratila nakon brojnih pobačaja, ali nisu postojali nikakvi dokazi da je ta žena ikada postojala. Osim toga, na suđenju se pojavio svedok koji je identifikovao Lavonu kao ženu koju je video da odnosi bebu. Lavona je osuđena na 10 godina zatvora. Miše je posetila u zatvoru.

„Gledale smo se kroz staklo. Videla sam svoju mamu u odeći za zatvorenike i to mi je slomilo srce. Plakala sam i plakala“, kaže Miše i priznala je da joj je sve oprostila i da jedva čeka da prođe šest godina kako bi je pustili iz zatvora.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.