Selfi SVAŠTA otkriva o vama

Selfi otkriva više o vama nego što ste mislili, pa razmišljajte o tome…

Ne postoji čovek koji nije napravio selfi, a većina ga i objavi. Međutim, naučnici su došli do zaključka da pravljenje selfija može da dovede do raskida veze, ali i da otkriva više nego što misli onaj koji ga slika.

Način na koji pravite selfi, ugao po kojim slikate i pozicija ruke, mnogo otkriva o vašem karakteru, pokazala je studija Univerziteta za tehnologiju Nanjang u Singapuru.

Iako mnogi prave tužno lice, skupljaju usne i dižu obrve, eksperti tvrde da na osnovu izraza lica se vide emocije i stanje u kojem se čovek nalazi. Oni tvrde da onaj ko se smeje na selfi fotografiji je, po pravilu dobronamerna osoba prijateljski nastrojena prema ljudima. Oni koji se slikaju iz donjeg rakusa su prilagodljive osobe.

Filteri…

Posebna priča su osobe koje naprave selfi pa sliku dorade filerom kojim skidaju godine i težinu…

Ipak, oni koji se slikaju na javnim mestima gde se vidi lokacija su iskreni i, takođe, naivni. Često fotografija jasno pokazuje lokaciju g de je snimljena, a onaj ko je slikao napiše „Tu negde“ ili „negde u svetu“, što je krajnje naivno.

Pored toga, pozadina često otkriva sve o osobi koja se slika – onaj ko se stalno slika u tuđem kupatilo znači da svoje treba da renovira. Na slikama seksi mama se često vide igračke i stvari koje se suše na radijatoru, ali i regali sa miljeima i slično. Posebno su zanimljivi zavodnici koji se slikaju sa malim belim psima koje vole žene, jer direktno šalju poruku da su – oženjeni.

Studija Univerziteta Floride je pokazala da ljudi koji često objavljuju selfi slike imaju problema u ljubavnom životu. To su osobe koje, u principu, misle da su lepe i njihova samouverenost dovodi do sukoba, jer teško prelaze preko zamerki partnera.

Autori studije spekulišu i da je količina izazovnih fotografija koje objavi jedan partner u direktnoj vezi sa nesigurnošću drugog partnera. Naime, ako neka devojka redovno objavljuje seksi slike to gotovo uvek, istraživanje je pokazalo, njenom partneru smeta i čini ga nervoznim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.