U trendu

Sezona praznika se “hrani” vašim novčanikom: Naučite kako da UŠTEDITE!

Novogodišnji i božićni praznici su pred nama, a na svakom ćošku čeka vas zamka u vidu praznične groznice koja vam obično izvuče sve iz novčanika. Jeste, živimo u potraščkom društvu, ali ipak treba da sami sebi postavite neke granice i počnete da štedite. Evo nekoliko saveta kako da to učinite:

Počnite na vreme

Uvek postoje stvari koje ne mogu da se planiraju previše unapred, ali postoje i one poput pronalaženje čestitki, ukrasnog papira, aranžmana za odmor koje možete već sada da odratite i isplanirate.

Napravite liste

Napravite liste onoga šta treba da uradite, kupite, kao i to koliko novca ste spremni da potrošite. To će vam svakako olakšati i pomoći da se pridržavate budžeta.

Tražite rasprodaje

Jedan od najboljih trikova kako da uštedite novac u sezoni praznika je da tražite rasprodaje. Morate samo da budete strpljivi i dobro da obratite pažnju kada su i gde određene rasprodaje.

Upoređujte cene

Često su u različitim radnjama i različite cene istih proizvoda. Zato, ukoliko možete i imate vremena, obiđite više radnji i uporedite cene kako biste finansijski bolje prošli.

Popusti

U zavisnosti od toga da li ste student, član nekog kluba ili penzioner, često možete da dobijete razne popuste. Morate samo da istražite koje prodavnice nude takve popuste.

Sami napravite poklone

Pravljenje poklona je najbolji način uštede novca. Iako takav poklon možda nije moderan i ekstravagantan, ukoliko ste uložili trud i vreme da ga napravite, imaće posebno značenje.

Kupujte van sezone

Svi znaju da su stvari koje se kupuju van sezone jeftinije. Zato mislite na vreme šta će vam trebati i to i kupite van sezone znatno jeftinije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar