Si-En-En: Srpska deca su najpametnija na svetu

Srbija ima najpametniju omladinu na celom svetu, rekao je američki matematičar Dejvid Loren, gostujući na TV mreži Si-En-En. On je naveo da su srpski đaci toliko pametni da dominiraju bukvalno na svim takmičenjima.

Bravo za đake Matematičke gimnazije koji su osvojili 6 medalja na Međunarodnoj Žautikovskoj olimpijadi iz matematike, fizike i informatike – tri zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane!© Matematička gimnazija

Gepostet von UNICEF Srbija am Sonntag, 24. Januar 2016

– Ako se računa stanje, uslovi i broj stanovnika, Srbija predstavlja vrhunac obrazovanja, jer je procenat uspeha na svetskim takmičenjima njihovih đaka ogroman. Uspesi, koje na primer srpski matematičari postižu širom planete su fantastični! To samo pokazuje da je omladina u Srbiji najpametnija – rekao je Loren na Si-En-Enu.

Kako je on dodao, ono što po nas nije dobro, a po Zapad sigurno jeste, jeste činjenica da Srbija često svoju pamet izvozi.

– Ovi genijalci školovanje mahom nastavljaju u Americi i drugim razvijenim zemljama, gde staju i da žive i da rade i onda se mnogi drugi hvale njihovim uspesima – istakao je on.

Kada se pogledaju podaci sa svetskih takmičenja iz prirodnih nauka, Srbija je dosad osvojila ukupno 532 medalje. Mahom su ih donosili učenici Matematičke gimnazije iz Beograda.

Samo od 2010. godine đaci ove škole su se sa takmičenja širom sveta vratili u zemlju sa više od stotinu odličja.

(Informer/Sputnjik)

3 komentara
 1. ProfaIzSrednje

  Problem je jedino u tome sto su to deca iz 2-3 Matematicke gimnazije koje postoje u Srbiji !! I oni su MNOGO IZNAD proseka od svih ostalih -a najvise njih odlazi iz Srbije ! Ostaju nam samo glumci i politikanti jer nikom ne trebaju ! Pogledajte u kvizu Slagalica ko je malo iznad proseka ! pa ce Vam sve biti mnogo jasnije … 🙁

 2. Anonimni

  Nema taj veze sa mozgom. Evo, sad će na PISA testu da nam kažu da su nam deca slabo obrazovana i da sistem treba menjati. Zašto bi Srbi imali pametnu i obrazovanu decu, kad mogu da upadnu u osrednjost kao i svi sa Zapada?

  1. Boban

   Ne ceni druge po sebi. Ako si ti dno neobrazovano ne znaci da su i ostali.

Napišite komentar