U trendu

SJAJNE navike za dobar START SAVRŠENOG dana

Kada ste ranoranilac, onda vam je sve lako. Ipak, ima i onih koji alarm odlažu po nekoliko puta, a kada ustanu, osećaju se premoreno. Da ne biste dan započeli gunđanjem, možete da ga započnete dobrim jutarnjim navikama koje će pomoći da vam ceo dan bude lep.

Ustanite rano

Rano buđenje ima mnogo dobrih efekata, uključujući i to da ćete na miru i polako moći da se spremite za izlazak iz kuće, umesto da istrčavate raščupani i u žurbi. Ono što je još važnije, kada ranije ustanete, imaćete vremena i da se psihički pripremite za sve što vas očekuje.

Nasmejte se i mislite pozitivno

Nasmejte se čim se probudite! Kada se nasmejemo u telu se luče dopamin i endorfin, tako da ćete se odmah dobro osećati! Smejanje jača i imuni sistem, pa ste tako uradili nešto dobro i za svoje raspoloženje i za zdravlje.

Namestite krevet

Kažu stručnjaci da će vam ovaj mali “obavljeni zadatak” pomoći da se od ujutru osećate uspešno i zadovoljno, smireno. Recimo da ste time štiklirali svoju prvu dnevnu obavezu i dan može lepo da počne.

Operite zube i jezik

Ako ste i vi kao mnogi, možda perete zube posle doručka. Ali, bolje je da to uradite čim se probudite, kako biste isprali bakterije koje se tokom noći sakupe u ustima. Ne zaboravite i da operete jezik!

Istegnite se

Jutarnje istezanje će pomoći u opuštanju mišića i povećaće dotok krvi, pa ćete ubrzo biti spremniji za sve što vas čeka.

Pojedite zdrav doručak

Nakon zdravog doručka, bićete manje gladni kasnije tokom dana, nećete imati iznenadan pad energije i bićete mnogo bolje koncentrisani. Imajte na umu da vaše jutarnje navike zaista mogu da utiču na tok celog dana, zato pazite kako ga započinjete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar