U trendu

Skandal: Nastavnik priznao da je imao vezu sa učenicom (17)

Oženjeni nastavnik priznao vezu sa 17-godišnjom učenicom nakon što su se zajedno kupali goli i spavali u hotelu.

Očekuje se da će oženjeni 39-godišnji učitelj ići u zatvor nakon što je priznao da je imao vezu sa jednim od njegovih učenica.

Danijel Zampati priveden je u ponedeljak, nakon što je priznao krivicu pod 10 tačaka za nepristojno delo sa detetom koje je bilo pod starateljstvom ili nadzorom dok je radio na Hrišćanskom koledžu Gelong 2016. godine.

Bivši nastavnik muzike, tada 35 godina, neočekivano je poljubio 17-godišnju učenicu, što je dovelo do afere od više meseci, uključujući prenoćište u hotelu u kojem se par zajedno tuširao.

Županijskom sudu u Viktoriji rečeno je da je afera otkrivena nakon što je muževa supruga, takođe nastavnica, počela da sumnja i obavestila direktora škole koji ga je otpustio.

Tužitelj Džoan Pigot rekla je na sudu da je afera uključivala telefoniranje i slanje poruke devojci i redovno dodirivanje i ljubljenje često na školskom terenu.

Pigot je rekla sudu da je organizovao izlet za vikend u Melburnu u hotelu sa pet zvezdica, gde je par ručao u kineskoj četvrti, zajedno se tuširali i spavali u istom krevetu.

Dodala je da je postojao visok stepen obmane i planiranja.

Zampati je priznao da je njegovo ponašanje sa učenicom bilo pogrešno i ohrabrio je da krije vezu, a rekao joj je i da izbriše njegove poruke nakon što je njegova žena počela da postavlja pitanja.

Žrtva je 2019. podnela izveštaj policiji, pozivajući na krivične prijave.

Na raspravi u ponedeljak, sudija je rekao da „nema nikakve sumnje da mora u zatvor“, iako tek treba da odluči o kazni.

Njegova kaucija opozvana je do presude u petak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.