Skandal od kog se kraljevska porodica neće oprati: Ispovest žrtve pohotnog princa

Amerikanka koja je razotkrila nedavno preminulog pedofila Džefrija Epstajna i potvrdila da je nad njom izvršio seksualni zločin, otkrila je nove detalje o noći u kojoj je, kako kaže, bila prisiljena na seksualne radnje s britanskim princom Endruom.

U svom prvom intervjuu u Velikoj Britaniji, Virdžinija Žifre, prethodno poznata kao Virdžinija Roberts – rekla je za BBC Panorama da je, kad je imala 17 godina, Epstajn nudio svojim prijateljima, uključujući vojvodu od Jorka i naterao je na seksualne odnose s njim.

Virdžinija je takođe optužila princa, koji je više puta negirao optužbe, da laže o njihovom susretu i pozvala je britansku javnost da joj pruži podršku u sukobu s Endurom, piše CNN.

„To što je on rekao je čisto sr***e, jer to je to!  On zna šta se dogodilo. Znam šta se dogodilo, a samo jedan od nas govori istinu i znam da sam to ja“, rekla je ona za BBC.

Međutim, Bakingemska palata demantovala je njene navode u izjavi za CNN u ponedeljak.

„Izričito se negira da je vojvoda od Jorka imao bilo kakav oblik seksualnog kontakta ili odnosa s Virdžinojom Roberts. Svaka tvrdnja o suprotnom je lažna i bez osnova“, rekli su.

View this post on Instagram

Following his recent BBC interview where he defended his friendship with the late sex offender Jeffrey Epstein, the backlash against #PrinceAndrew continues! According to The New York Post, Andrew has reportedly been forced to MOVE his private office OUT of Buckingham Palace. 🏰 The news falls on the same day of reports that Andrew has resigned from the charity he founded (Pitch@Palace) which helps budding entrepreneurs. A new CEO is stepping in and the charity will now go by Pitch. Additionally, a source tells The Beast, “Andrew and Sarah will obviously be worried about how his resignation impacts their children’s future,” as Beatrice’s wedding to fiancé Eduardo Mapelli Mozzi is scheduled for next year. We’re told plans are now being scaled down. . . . #vandypop #popculture #pop #celebs #news #celebritynews #royalfashion #royals #theroyalfamily #royalfamily #queenelizabeth #princeandrew #fergie #sarahferguson #princessbeatrice #princesseugenie #dukeofyork #royalnews #royalannouncement #royalcommunication #jeffreyepstein #epstein #hrhthedukeofyork #virginiagiuffre #pitchatpalace

A post shared by VANDY POP 🍿 🎬 🎟 🎶 📺 (@vandypop) on

Virdžinija je 2001. godine tvrdila da je Epstajn doveo u London i upoznao ju s princom Endruom. Otišla je s Epstajnom u noćni klub, a tamo je bila i njegova tadašnja bliska prijateljica i devojka – bogatašica Gislejn Maksvel u društvu princa Endrua.

Žifre je u sudskom sporu zbog klevete, koju je podnijela protiv Maksvelove 2015. godine, tvrdila da je „bila prisiljena na seksualne odnose s princom kad je bila maloletna i odvedena na tri odvojena geografska mesta“, uključujući London, Njujork i Devičanska ostrva. Slučaj je rešen 2017. godine.

Maksvel je negirala sve optužbe koje su protiv nje podignute. Njeni advokati prethodno su negirali da se bavila seksualnim zlostavljanjem ili trgovinom mladim devojkama. U odgovoru sudu prikazuju Žifre kao nepouzdanpg svedoka, ukazujući na greške u određenim datumima i brojkama koje je navela.

Virdžinija je odgovorila da su greške bile neznatne i nebitne.

Princ Endru rekao je u velikom razgovoru za BBC Panorama u novembru: „Mogu vam reći kategorički da se uopšte ne sećam da sam je sreo. Ne sećam se fotografije koja je snimljena i stalno i često sam govorio da nikada nismo imali bilo kakvu vrstu seksualnog kontakta, ni bilo što slično. “

Ali Virdžinija je u televizijskom nastupu detaljno prepričala sve događaje iz londonskog noćnog kluba Tramp u VIP delu. Prisetila se da joj je naručio votku i zamolio je za ples.

„On je najužasniji plesač kojeg sam ikad videla u životu“, rekla je Žifre u intervjuu BBC-ju o princu.

„Hoću reći da je bilo grozno. On se toliko znojio da je sve kapljalo po meni, bio je mokar od znoja kao da je padala kiša. Gledala sam kako da se izvučem iz svega, ali sam znala da moram da ga usrećim jer su to Džefri i Gislejn očekivali od mene.“

Kad su napustili klub, Virdžinija kaže da je dobila upute od Maksvelove.

„U automobilu mi je Gislejn rekla da za Endrua moram da uradim ono što radim za Džefrija i od toga mi se smučilo“, rekla je Virdžinija, i dodala da je s princom imala seksualne odnose u kući Maksvelove u londonskom elitnom kvartu Belgravia.

„Nije trajalo dugo, čitava procedura. Bilo je odvratno. Nije bio zao niti išta slično, ali je ustao, zahvalio se i izašao napolje. Ja sam ostala da sedim u krevetu, osećajući se užasnuto, posramljeno i prljavo. Morala sam da ustanem i da se istuširam“, istakla je Virdžinija

„To se nije dogodilo!“, tvrdio je princ Endru prošlog meseca u velikom razgovoru za BBC.

„… To i nije moglo da se dogodi jer sam tog datuma koji se spominje bio kod kuće s decom“, rekao je. Žestoko je negirao sve navode Virdžinije.

„Ne sećam se da sam se ikad susreo s tom damom, niti ičeg što je rekla“, rekao je za BBC u novembru.

Princ Endru mogao bi da dobije sudski poziv za svedočenje u slučaju tužbe pet žena koje su optužile Epstajna da ih je seksualno zlostavljao, piše BBC.

David Boies, advokat koji zastupa žene, rekao je da je zatražio razgovor s princom Endruom, koji, kako tvrdi, mora da objasni svoj odnos s Epstajnom i vreme koje je provodio kod njega.

„Imamo pitanja na koja on mora odgovoriti. Predložili smo mu da to učini u intervjuu,ali je to do sada odbijao, ali ako neće dobrovoljno, jedini je način da ga prizovemo sudskim pozivom“; rekao je Boies i dodao da ima pripremljenih pet sudskih poziva za Endrua u ulozi svedoka.

Sudske pozive trebalo bi da dostavi sudija kad princ bude na tlu SAD-a, a ako ne želi da svedoči, mora sudski da ospori poziv.

Upitan hoće li biti spreman da svedoči ili da izjavu pod zakletvom o tom slučaju, tokom intervjua u BBC-jevom programu Newsnight prošlog meseca, princ Endru je rekao da će „zatražiti svu pravnu zaštitu i savete koji postoje, ali ako će mi se savetovati da to učinim, onda ću biti dužan da to uradim.“

Epstajn, osuđeni seksualni prestupnik, umro je u zatvoru u avgustu, čekajući suđenje zbog novih optužbi za trgovinu ljudima. Lekar u Njujorku utvrdio je da je uzrok smrti samoubistvo.

Bakingemska palata je u odgovoru na intervju rekla da vojvoda „nedvosmisleno žali zbog svoje nepristojne povezanosti s Džefrijem Epstajnom“ i „duboko saoseća s onima koji žele neki oblik zadovoljenja“.

BBC je razgovarao s Virdžinijom pre nego što su inteca Endrua, iako su njen intervju prikazali naknadno. Princ je, ne znajući za Virdžinijine optužbe, tvrdio u razgovoru da se ‘u to vreme nije znojio zbog zdravstvenog stanja’. Tvrdio je da je u to vreme bio povređen i da nije mogao da pleše.

Tokom intervjua, princa su pitali i o zajedničkoj fotografiji koja se pojavila, a na kojoj Endru u klubu oko struka drži zagrljenu Virdžiniju, a on je rekao da se ‘ne seća ko je i kad snimio tu fotografiju’, i čak sugerisao da bi fotografija mogla biti lažna.

Nakon njegovog nastupa na BBC-u, ova TV stanica pustila je razgovor s žrtvom.

„Ljudi upleteni u sve to nastaviće sa smešnim izjavama da je fotografija lažna i da je njegova ruka izdužena i montirana oko mog struka“, rekla je Virdžinija i pogodila tačno ono što će reći Endru u svom iskazu.

U prijavi saveznog suda 2015., Epstajn je Virdžinija Žifre navodno prisilio na seksualne radnje sa nekoliko poznatih muškaraca, uključujući princa Endrua 2001. Svi muškarci su negirali optužbe.

Žifre je rekla da poziva britansku javnost da „stane uz nju i da shvate da to što joj se dogodilo, nije u redu’.

„Ovo nije neka pričica o prljavom seksu. Ovo je priča o trgovini ljudima, o zlostavljanju,  seksualna priča“, rekla je i dodala na kraju: „Ovo je priča o trgovini ljudima, ovo je priča o zlostavljanju i ovo je priča o momcima iz kraljevske porodice.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.