Skandalozni prizori sa plaže u Grčkoj: „Samo Srbi mogu da budu krivi za ova užas“ (video)

Sezona letovanja je u punom jeku, a Srbi i dalje gospodare plažama u Grčkoj, gde se očekuje preko milion naših turista. Ali u pitanju su uglavnom destinacije na kojima naši turisti vole da stave peškire po slobodnim delovima plaže, i tako izbegnu paprene cene ležaljki grčkih zakupaca, ali da to rade na ružan način, dokazuje snimak koji je nedavno nastao u popularnom letovalištu Pefkohoriju.

Iako nije poznato da li su idejni tvorci i realizatori prizora na plaži ovog grčkog odmarališta srpski turisti, autor snimka i njegovi pratioci po automatizmu su zaključili da se radi o našim ljudima jer, kako pišu, „kome drugom bi palo na pamet da mu mesto na plaži čuva peškir ‘optočen’ kamenjem“.

@nikana.gr

Asure na plaži čuvaju mesto do jutra 😉 #nikanagr #nikanatravel #grckaapartmani #letovanjegrcka #smestajgrcka #letovanje2024 #nikanagrcka #grckasmestaj #pefkohori

♬ original sound – nikana.gr – letovanje u Grčkoj

Kako prenosi profil na TikToku „nikana.gr – letovanje u Grčkoj“ ovako izgleda plaža tokom noći u Pefkohoriju. Na snimku se vide peškiri i prostirke na pesku, a preko kojih je postavljeno kamenje – da ih vetar ne odnese.

U opisu snimka stoji: „U Pefkohoriju ništa novo. I dalje se ovako čuva mesto na plaži tokom noći“.

U komentarima apeluju da se plate ležaljke

„Sve pobacati, pa da plate ležaljke“

„Sve bih im ja to pobacao“, „To je užas“, „Baš bezveze“, „Ma daj, plati ležaljku i budi gospodin“, „Ovako je i u Polihronu“, „Pretpostavljam da su Srbi izumitelji ovoga“, „Pefkohori, seljana“, bili su neki od komentara.

Ima i onih koji, sarkastično, vide svoju korist.

„Ne znam za vas, ali ja ovde vidim besplatne peškire. Svake godine se vratim sa pet vrhunskih peškira“.

Treći su na osnovu ličnog iskustva opisali kako ovakav vid zauzimanja mesta može loše da se završi po turiste.

„Jednom sam bio svedok tome da su komunalci ujutru sve pokupili i pobacali. Haos je ispao“, stajalo je u jednom od komentara.

Kakvo je vaše mišljenje u vezi sa postavljanjem prostirki i peškira kao ‘garancije’ za unapred obezbeđeno mesto?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.