„Skočila sam u more puno ajkula da se spasim od Epstajna“ (foto, video)

Sara Rensom šest meseci je bila zarobljena na privatnom ostrvu američkog multimilionera, pedofila Džefrija Epstajna, koji se nedavno ubio u zatvoru.

Na ostrvu mu je bila prepuštena na milost i nemilost, ali o tome se usudila da progovori tek kad je njen mučitelj pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji, piše britanski „The Daily Telegraph“.

– Želim da ohrabrim i druge žrtve da progovore – ispričala je novinaru ova 35-godišnja Škotlanđanka, rođena u Južnoafričkoj Republici.

Epstajna je upoznala 2006. u Njujorku, gde je studirala modu. Bila je mlada i naivna, imala je samo 22 godine i bila je bez novca. I baš tad joj je u jednom noćnom klubu na Menhetnu prišla žena i ispričala joj o „sjajnom tipu“ koji će joj pomoći da „ostvari svoje snove“.

– Bio je tako šarmantan i harizmatičan – priča Sara o prvom susretu s Epstajnom.

Nekoliko dana kasnije ponovo joj se javila žena iz kluba i rekla da je Epstajn poziva na svoj privato ostrvo Litl Sent Džejms.

– Nisam pojma imala da ulazim u gnezdo stršljenova – kaže Sara.

Nakon toga je završila u Epstajnovom privatnom avionu, gde je odmah i shvatila da nešto nije uredu.

– Džefri i jedna devojka su počeli da vode ljibav na krevetu. Bio je to žestok seks, tu pred svima nama. Nije bilo privatnosti. I čim sam stigla na ostrvo, počelo je zlostavljanje. Silovao me tri puta dnevno. Obično je počinjalo tako što bi me pozvao da ga izmasiram – rekla je Sara i objasnila da su ona i druge devojke bile na raspolaganju ne samo Epstajnu već i njegovim gostima.

Dodaje da za šest meseci nikada ga nije videla da radi.

– Nikada. Bukvalno je po ceo dan napastvovao devojke – tvrdi ona.

Sara kaže da je na ostrvu prvi put upoznala Gislejn Maksvel, bogatu naslednicu medijskog magnata Roberta Maksvela, koja je podvodila devojčice i devojke Epstajnu. Gislejn i Epstajn su više delovali kao brat i sestra nego kao par, prenosi Avaz.

Epstajn je sve kontrolisao. Po celom ostrvu bile su postavljene kamere za nadzor, pa čim bi se neka devojka odvojila, odmah su dolazili po nju i vraćali je. Ubrzo više nije mogla da izdrži pakao seks-ropstva i pokušala je da pobegne.

– Tog dana me je silovao tri puta. U tom trenutku ajkule su mi bile najbolji drugari. Nisam ni razmišljala o opasnosti, mislila sam ‘dosta je bilo, bežim’ – prisetila se Sara dana kad je utrčala u more puno ajkula, rešena da pliva do slobode. Međutim, obezbeđenje je već videlo kuda ona ide, izvukli su je iz vode i vratili.

Kasnije su je odveli u Njujork, gde je živela u jednoj od Epstajnovih kuća na Menhetnu zajedno s njegovim drugim žrtvama. Ali devojkama nije bilo dozvoljeno da se zbližavaju. On je kontrolisao svaki aspekt njenog života. Morala je da smrša kad bi on to naredio, da ide kod lekara kad on misli da treba i kod koga on želi.

– Džefri je imao čitavu mrežu ljudi koji su nas kontrolisali – kaže Sara.

Njena agonija završila se početkom 2007., kad ju je Epstajn poslao u Južnoafričku Republiku da mu nađe asistentkinju.

Njoj nije padalo na pamet da uvali još jednu devojku u pakao, a ni da se sama vrati tamo.

– Nema sumnje da je dan kad je Epstajn uhapšen bio najbolji dan mog života – priznala je ona.

Sara je pre mesec svedočila na suđenju koje je organizovano za 20 njegovih žrtava, gde ga je optužila za seksualno zlostavljanje i prisiljavanje na prostituciju. Ona je još u decembru 2018. s kolegenicom pokrenula građansku parnicu protiv Epstajna, ali je povukla posle vansudskog poravnanja. Koliko joj je multimilioner platio, nije poznato. Tužila je i Gislejn Maksvel i taj proces je u toku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.