Slavni glumac o suštini života: Kad vas neko izda, ovako mu odgovorite

Legendarne izjave Al Paćina se citiraju vrlo često, a ono što je rekao o izdaji bliskih osoba bi trebalo shvatiti ozbiljno.

Izdaja je sastavni deo života. Roditelji napuštaju svoju decu, oni koji su se kleli na večnu ljubav preko noći postanu ravnodušni, muž ostavi ženu, sve ove situacije su deo životnog puta – kaže on.

– Kada nas neko povredi važno je zapamtiti: To se nije dogodilo zato što smo mi krivi ili smo učinili nešto pogrešno. Kad pada kiša ne krivimo sebe, zatvorimo prozore i čekamo da loše vreme prođe – izjavio je  Paćino.

Čim ovo shvatite, postaćete imuni i mentalno jači. Ovim stavom bi trebalo češće da se vodimo. Ljudi previše vremena provode u traženju krivice u sebi, a to ne pomaže ni najmanje.

Kako odgovoriti kada vas neko izda i povredi?

Ne nakupljajte negativnu energiju, ne tražite objašnjenje i ne produbljujte raspravu. Rešenje je mnogo jednostavnije, evo kako to glumac objašnjava.

– Ne trošim vreme na ljude koji su me povredili. Ne okrećem se za njima i ne razmišljam preterano o tim situacijama. Nemam vremena da mrzim one koji mene mrze, previše sam zauzet onima koji me vole – kazao je glumac.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.