U trendu

Slavni kuvar Gordon Remzi otkrio koje jelo nikada ne naručuje u restoranu

Gordon Remzi bez dlake na jeziku govori svima šta misli o njihovim jelima i s obiljem restorana širom sveta i sedam Mišlenovih zvezdica, poznati kuvar ističe se kao autoritet u svim aspektima gastronomije. Zbog toga Remzi često svoje znanje koristi da bi pomogao drugima u nepredvidivom ugostiteljskom poslu.

On je nedavno podelio važan savet o jelu koje bi ljudi trebalo da izbegavaju da naručuju kada jedu u restoranu: supa dana.

U nedavnom intervjuu za Town & Country, Remzi je izrazio zabrinutost da restorani ponekad recikliraju stare namirnice i predstavljaju ih kao današnje specijalitete. Njegov prijedlog je da gosti postavljaju pitanja o supi dana, istražujući šta je bila jučerašnja „soup du jour“ pre nego što naruče današnji specijalitet. Remzi ukazuje na mogućnost da to bude supa koja nije sveža ili sezonska.

Osim toga, Remzi deli kako često konsultuje konobare kada naručuje u novim restoranima. Smatra da konobari imaju dragocen uvid jer često kušaju veći deo jelovnika i mogu da podele informacije o specifičnostima koje je kuvar dodao ili preferencijama lokalnog stanovništva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar