U trendu

Slavni kuvar šokirao goste cenama: Večera košta kao stan u Beogradu (foto)

Poznati kuvar Nurset Gokče, koji je poznat po nadimku Salt Bae zbog načina na koji je solio meso i jela, nedavno je otvorio restoran u Londonu, u kvartu Najtsbridž, ali je izazvao podeljene reakcije javnosti zbog cena koje su goste zatekle.

Najpre je njegov čuveni zlatni tomahavk, odnosno dugački odrezak na ražnju umotan u jestive zlatne listiće, izazvao buru zbog cene od 850 funti (118.000 dinara), te su mnogi komentarisali da se Turčin na ovaj način „zaj****va sa gostima“, kako su neki napisali u komentarima na stranici Trip Advisor.

Ali jedan račun koja se fotografija ovih dana pojavila na internetu dokazuje da za slavnog kuvara nema zime jer očigledno ima gostiju koji su spremni da debelo plate običnu večeru u njegovom restoranu.

Nekoliko gostiju napravilo je, naime, račun od neverovatnih 37,023.10 funti, odnosno 5,1 milion dinara. Pojeli su 16 baklave za 400 funti, porciju brokolija za 14 funti, kao i pire od 12 funti.

Ali, piće ih je zapravo koštalo pravo bogatstvo.

Gosti su popili flašu Petrusa iz 1996 od 9100 funti, kao i dve flaše berbe iz 2003 za 19900 funti. Na kraju su na alkohol potrošili preko 30.000 funti, a skoro 5000 funti, tj. 15% ukupnog računa, iznosila je naplata usluge. Da su se odlučili samo za hranu, bez pića, večeru bi platili 1.574 funte, što je opet ogroman iznos za odrezak i povrće.

Ne znam šta je skandaloznije, ovaj restoran koji naplaćuje astronomske cene za hranu kao iz paba, ili ljudi koji veruju da je to zapravo ukusna hrana“, jedan je komentar ispod objave računa na Reditu.

Drugi korisnik je napisao da se nijedan gost restorana nikada neće šokirati cenama jer one već stoje u meniju. Samo treba sabrati, savetuje on. Treći je dodao da mu ovo liči na smišljeni potez restorana jer, kako kaže, gosti znaju cenu pića, i da niko neće tri puta tokom večeri „slučajno“ naručiti najskuplje vino na svetu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)