U trendu

Smak sveta dolazi za vikend? Cunami razara Japan, Kalifornija pod vodom

Snažan potres uništiće Kaliforniju u petak u 16 sati po lokalnom vremenu – ovo proročanstvo izrekao je holandski istraživač Frank Hugerbits čiji je video izazvao velike kontroverze.

– Kalifornija će verovatno biti pod morem, a Japan će uništiti cunami kakav ne možete zamisliti – dodaje Hugerbits.

Ovaj „prorok“ do svojih informacija je došao koristeći računalni program pod nazivom Solar System Skop. Otkrio je kako će potres od 9,8 stupnja po Rihteru zatresti Kaliforniju u trenutku kada se najmanje pet planeta stavi u ravninu sa Zemljom tj. kada dođe do tzv. planetarnog poravnanja.

To će, prema njegovim rečima, uticati na poravnanje Zemlje i Meseca što će dovesti do promena u gravitaciji koje na kraju mogu uzrokovati prirodne katastrofe poput potresa.

– Budite oprezni i imajte plan za beg – poručio je Hugerbits stanovnicima Kalifornije koja bi, po njegovom proročanstvu, trebala biti uništena u petak.

Geolozi iz celog sveta su tvrdnje Holanđaninia nazvali su glupim dodavši da je takav scenario gotovo nemoguć.

– Budimo jasni, to se neće dogoditi i ne može se dogoditi. Te tvrdnje su glupost – rekao je Fil Plejt, a njim su se složili i američki geolozi koji tvrde kako postoji samo 4,7 posto mogućnosti da Kaliforniju u iduće tri desecenije pogodi takav potres, prenose američki mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)