Snimak zlostavljanog dečaka šokirao i ujedinio svet: „Tu smo za tebe mali prijatelju“ (video)

Zbog zlostavljanja vršnjaka devetogodišnji Kvaden Bejls jeca na zadnjem sedištu maminog automobila.

– Daj mi nož, želim da se ubijem – govori neutešni dječak s dvarfizmom.

Prizori su to koji su obišli svijet i šokirali mnoge. Snimila ih je njegova majka Jaraka iz Kvinslanda i objavila na Facebooku kako bi pokazala posledice nasilja. Na videu se može čuti njeno priznanje da je Kvaden  već pokušao oduzeti sebi život.

– Ovo je posledica nasilja. Možete li, molim vas, edukovati svoju decu, svoje porodice, svoje prijatelje – govori ona.

Kvadenu je dijagnostikovan ahondroplazija-dvarfizam, poremećaj rasta kostiju, zbog čega on ima normalnu veličinu torza, a znatno kraće udove od proseka. Prošao je kroz brojne operacije zbog toga, piše BBC.

Ono što je počelo kao očajnički potez jedne majke pretvorilo se u pokret u kojem učestvuje sve više ljudi. Njen video je od utorka pregledan 16 miliona puta, a CNN-ova podružnica „Seven News“ izveštava da je Kvaden dobio poruke podrške iz celog sveta.

Među njima je i ona australskog glumca Hju Džekmena.

– Bez obzira na sve, imaš prijatelja u meni. Kvaden, ti si jači nego što misliš, prijatelju. Budite ljubazni jedni prema drugima. Zlostavljanje nije u redu, tačka – poručio je on.

Sin Donalda Trampa  Erik za video je izjavio da slama srce, a košarkaška zvezda Enes Kanter dečaku je poručio da „svet stoji iza njega“ te ga pozvao na svoju utakmicu, prenose mediji..

Glumac Varvik Dejvis, koji je osnovao udruženje „Little People UK“, rekao je da je njemu „video bio duboko uznemirujući“.

– Užasno je pomisliti da se takve stvari danas događaju. Mislimo da smo brižni, a u stvarnosti zaista nekad nismo – rekao je za BBC i dodao da je ovde najveća dužnost na roditeljima. Edukacija počinje kod kuće, moramo preuzeti odgovornost za svoju decu i njihovo ponašanje, poručio je glumac.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.