U trendu

Snimak zmije koja pada sa plafona šokirao ljude (video)

Korisnike Redita šokirao je snimak jedne osobe čija je nadzorna kamera zabeležila trenutak kada je ogromna zmija sa plafona pala na pod. Naime, porodica se bori s najezdom pacova na svom tavanu pa su uključili kamere kako bi proverili deluju li zamke koje su postavili.

Posted in my town’s local Facebook group. from oddlyterrifying

„Večeras se ovo dogodilo. Otvoren sam za predloge“, napisao je autor snimka koja je prvobitno podeljena u jednoj lokalnoj Fejsbuk grupi. Dodao je i da su zmiju nazvali Ssssally i pronašli rupu kroz koju su pacovi i zmija ušli u njihov dom.

Snimak je komentarisalo više od 2600 ljudi. Dok jedni smatraju da će ona rešiti problem pacova, drugi smatraju da to ipak neće biti dovoljno jer se pacovi prebrzo razmnožavaju.

„Pacovi mogu da imaju leglo od 12 mladunaca svakih osam nedelja. Čak i kad gladna zmija pojede jednog pacova nedeljno, dva pacova mogu se u manje od godinu dana pretvoriti u više od 1000. Dakle, nabavite više zmija ili se držite zamki koje ste postavili“, poručuje jedna osoba.

Prema članku koji je napisala Kate Latam za Insect Cop, ženke pacova sposobne su da rode prosečno 40 beba godišnje. Pacovi se takođe mogu razmnožavati samo 48 sati nakon porođaja, što otežava kontrolu nad njihovom populacijom.

Iako se zmije često koriste za hvatanje glodara, posebno pacova i miševa, nije uvek moguće da jedna zmija reši problem najezde pacova jer uglavnom ne jedu više od jednom nedeljno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar