Snimci užasne torture: Policajac davio devojku jer nije nosila masku?! (video)

Video privođenja mlade devojke šokirao je svet.

Naume, u Melburnu odnedavno maske moraju da se nose i na otvorenom prostoru. Policajci su, međutim, presreli ženu koja je nije nosila, a kasnije se ispostavilo da nije ni morala.

„Miči se s mene! Gušiš me, ne mogu da dišem“, vikala je 21-godišnja devojka policajcu.

Odbila je da policajcima pokaže lične dokumente pa su odlučili da je privedu. Međutim, način privođenja bio je sve samo ne normalno postupanje. Mučno je gledati kako iskusni policajac ne može da izađe na kraj s devojkom koja je za glavu niža i 20-ak kilograma lakša.

Policajac je uhvatio za vrat, potom je bacio na trotoar i seo na nju. Njegova kolegenica sve je pratila sa strane. Kao i snimatelj za kog se ispostavilo da je dečko uhapšene devojke.

Nekoliko puta je policajcu rekao da se pomeri s nje.

– Ovo je sve zbog je**ne maske?! Ne mogu da verujem – priča snimatelj, dok se policajac bori s devojkom.

U Melburnu je kazna 120 evra ako ne nosite masku.

– Zbog njih bi trebalo da se osećamo zaštićeno, pogledajte šta rade! Ne osećamo se bezbedno, samo traže razlog za ovako nešto – šokiran je bio snimatelj, prenosi 7news.com.

Australijska policija potvrdila je incident, priveli su devojku i terete je za opiranje hapšenju i napad na policajca. Ali neće je kazniti za nenošenje maske jer, kako su objavili, ispostavilo se da je ona bila izuzeta od tog pravila. Ipak, to je neće spasiti od optužbi za opiranje prilikom hapšenja i napad na službeno lice, što se vidi i na snimku, kad je nogom udarila policajku.

U izveštaju policije stoji da je postupanje bilo po pravilima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.