U trendu

Snovi i košmari otkrivaju o čoveku više nego što zna sam o sebi

Naučnici i psiholozi, kažu nam da snovi otkrivaju kritične aspekte o nama samima. Snovi su odraz vašeg nesvesnog stanja uma, budućih mogućnosti i promena koje ste iskusili

Dakle, kada sanjate o nečemu glupom, kao što je sveća koja gori u zamrzivaču, ili krava koja vas uzima kao taoca u štali, koja je zapravo prodavnica, možda ćete moći da naučite nešto o sebi. Iako postoje različite teorije o tumačenju snova, želeli bismo da podelimo neke opšte uvide koji bi vam mogli pomoći da otkrijete svoja noćna lutanja.

1. Snovi pružaju informacije o vašem zdravlju

Snovi dolaze iz vaše podsvesti i često vaša podsvest zna više o unutrašnjem radu vašeg tela od vas. Zato bi trebalo da obratite veliku pažnju na svoj san. Postoji li neki deo vašeg sna koji vam zadaje poteškoće? Možda pokušavate da uključite laptop, a jednostavno ne možete da ga naterate da radi. Ili kuvate u kuhinji, ali šporet se ne zagreva bez obzira koje dugme okrenete. To mogu biti indikacije da je nešto u vezi sa vašim zdravljem izmaklo kontroli. Vaš um pokušava da vam kaže da nešto u vama ne funkcioniše kako treba.

Postoji drugi način da se ovo pogleda. Ako imate zastrašujuće noćne more koje vam ometaju san, možda imate zdravstveni problem. Konkretno, možete imati problem sa mentalnim zdravljem, kao što su anksioznost, depresija ili PTSP.

2. Snovi mogu pokazati naša predviđanja budućih situacija

Da li ste ikada imali san koji kao da govori o budućnosti? Možda zapravo vaša podsvest predviđa ishod nečega za šta znate da će se dogoditi. Na primer, ako sanjate da živite u velikoj kući pored jezera, vaš um bi mogao skočiti do zaključka pune nade da vaš novi posao vodi ka uspehu i novom budućem domu.

Ponekad vam se nešto dogodi, a onda se setite sna za koji mislite da je predvideo taj incident. U tim slučajevima može biti da se sećate samo jednog aspekta sna koji odgovara stvarnosti. Možda postoje i drugi aspekti sna koji se uopšte nisu ostvarili. Da li je to san koji govori o budućnosti ili je to slučajnost? Pustićemo vas da odlučite.

3. Snovi vas obaveštavaju o vašem načinu razmišljanja

Jedan od najupečatljivijih aspekata snova može biti neobično okruženje. Sećate se krave u štali, osim što je štala zapravo bila samoposluga? Ta vrsta promene podešavanja može biti pokazatelj ne gde se nalazite, već šta mislite. Ako sanjate o svom radnom mestu, to može značiti da vaš mozak uvek razmišlja o poslu. Ako sanjate školu, možda razmišljate o nečemu u životu što treba da naučite. Ako se vaš san odvija u vašem domu iz detinjstva, to može biti indikacija da se držite načina razmišljanja koji je duboko ukorenjen u vašu prošlost. Primer supermarketa može biti pokazatelj da ste često gladni.

4. Živopisni snovi i stres

Ako imate snove koji su življi nego obično, to bi moglo biti povezano sa stresom. Pojačani stres preplavljuje mozak adrenalinom i drugim neurotransmiterima. Oni mogu ostati aktivirani tokom vašeg sna, što može stvoriti živopisne snove. Ne spavate normalno jer stres negativno utiče na sposobnost da zaspite. Vaš mozak i njegovi snovi drže vas budnim, tako da možete biti spremni za sve što vam izaziva stres.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar