U trendu

Šok odgovor Nade Macure: Nos vam možda krvari zbog šmrkanja kokaina! (video)

Nada Macura, bivša portparolka Hitne pomoći, iznenadila je sve u jutarnjem programu kada je na pitanje gledateljke zašto ima krvarenje iz nosa, izjavila da može biti uzrok i šmrkanje kokaina.

Naime, u Jutarnjem programu sa Jovanom i Srđanom, u svom redovnom uključenju, Macura je odgovarala na pitanje gledateljke.

– Gledateljka kaže da vrlo često ima krvarenje iz nosa i vas moli da joj kažete šta bi moglo da ta krvarenja iz nosa izaziva, kako to da spreči i treba li da se obrati lekaru – pitala je Jovana doktorku u ime zabrinute žene.

Međutim, usledio je krajnje neobičan odgovor Nade Macure.

– U svakom slučaju krvarenje uvek izaziva paniku kod ljudi i uvek se uplaše. Postoje lokalni i opšti razlozi. Lokalni mogu biti povreda nosa, zapaljenje, kod dece može biti stavljanje nekog stranog predmeta u nos, mogu biti kapi protiv alergije, eventualno može biti i šmrkanje kokaina, da tako kažem. Ono što je najvažnije krvarenje iz nosa može biti bezazleno, ali i visokog arterijskog krvnog pritiska. Neki krvni sud koji nije toliko elastičan, može da prsne i dovede do krvarenja – rekla je Macura.

Macura je, međutim, kasnije demantovala je da je odgovorila gledateljki da joj krvari iz nosa „možda od šmrkanja kokaina“.

– Netačno je preneto da sam na pitanje gledateljke zašto joj ide krv iz nosa, odgovorila „možda od šmrkanja kokaina“. Tačno je da sam na pitanje o uzrocima curenja krvi iz nosa, navela niz mogućih razloga, među kojima i šmrkanje kokaina. Izvlačenje pojedinih reči iz konteksta i njihove stavljanje u tabloidni naslov, izaziva zabluku kod čitalaca i škodi mom i ugledu lekarske profesije – navela je Nada Macura u saopštenju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (4)