U trendu

Šokantne tajne industrije hrane: čime nas sve truju (video)

Svima nam za oko pre zapadne crvena i sjajna jabuka bez ijedne tačkice od neke nepravilnog oblika i sa tragovima truljenja. Međutim, skoro niko ne razmišlja o tome da je ta savršena voćka tretirana svim i svačim, što je često vrlo štetno po zdravlje.

Taj i još nekoliko testova hrane koje je proveo Bright Side možete pogledati u šokantnom videu posle kojeg ćete se pošteno zamisliti nad time šta jedete.

Shocking secrets of the food industry

Shocking secrets of the food industry. 🍎 bit.ly/2Q8J5uv

Gepostet von Bright Side am Donnerstag, 6. September 2018

Sigurno niste znali da prodavnice nabavljaju jabuke prekrivene voskom, koji ih duže održava svežim i zbog kojega se onako sijaju. Zato je važno da jabuku pre jela dobro isperete ispod mlaza tople vode.

Da biste se uverili koliko u gaziranim sokovima ima veštačkih bojila, natočite malu količinu u šoljicu i unutra umočite belu gazu pa nekoliko puta promešajte. Zatim je izvucite i pripremite se na šok.

Mafini koje kupite u prodavnici deluju primamljivo i savršeno, ali jednostavnim testom ćete se uveriti da iza lepog izgleda stoji opasan sastav. Stavite mafin u cediljku za testeninu i pod mlaz vode. Ako na kraju, kada se sve izmrvi i prođe kroz mrežicu, ostane ljigava masa nepoznatog porekla, vreme je za uzbunu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.