U trendu

Šokiraćete se: Evo kad muškarci više vole punije žene iako ih inače više privlače vitkije

Muškarce u razdoblju teške financijske krize i stresa više privlače žene s naglašenim oblinama, tvrde naučnici britanskog Univerziteta Westminster.

Oni su u eksperimentalnoj studiji pre nekoliko godina polovinu ispitanika intervjuisali tako da su im postavljali pitanja koja povećavaju nivo stresa, dok su drugi odgovarali na banalna pitanja koja ne podižu nivoe stresa. Nakon toga obe grupe ispitanika pregledali su slike žena od jako mršavih do gojaznih.

Oni muškarci kojima je nakon intervjua bila povećan nivo stresa, preferirali su žene punije figure. Muškarci u nepovoljnim trenucima u životu uvek izabiru „zrelije karakteristike izgleda“, objasnila je autorka studije, dr. Viren Swami.

– Čini se da je oblik tela važan znak fizičke i psihičke zrelosti – kaže Viren.

Oni koji nisu učestvovali u „stresnom“ intervjuu su smatrali privlačnijim mršavije žene, poput Angeline Džoli. Ovo, kažu znanstvenici, objašnjava i činjenicu da se u neciviliziranim kulturama gde većina pripadnika ima manjak resursa za život, obline cene.

Pređašnja studija popularnog časopisa Playboy otkrila je da su u poslednjih 46 godina u recesijsko vreme žene većih oblina češće krasile naslovne strane, nego što je to bilo u vreme ekonomske stabilnosti, piše Daily Mail.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.