U trendu

Spektakularno bekstvo Srbina iz austrijskog zatvora

Bekstvo zatvorenika poreklom iz Srbije iz bolnice u Šerdingu, koje se dogodilo ove nedelje, bilo je toliko spektakularno da su mu mediji u Austriji posvetili veliku pažnju.

Osuđenik star 43 godine, osim kriminalne karijere, mogao je slobodno da bude i glumac po tome kako je „odigrao“ ulogu da bi pobegao.

Državljanin Srbije bio je u pritvoru nakon što je osuđen zbog prevare i trebalo je da „odleži“ do decembra 2019. godine. Međutim, kako pišu austrijski mediji, očigledno mu se nije dopadalo u zatvoru „Suben“ pa je rešio da pobegne.

Tokom noći između petka i subote, on je isprovocirao tuču sa zatvorenicima sa kojima deli ćeliju, pri čemu je zadobio povrede, a sada, nakon što je pobegao, učesnici tuče tvrde da je sam sebi naneo povrede.

Pošto je u subotu zbog povreda bio prebačen u bolnicu „Šerding“, gde ga je u nedelju posetila porodica, sin mu je, kako se čini, neprimećeno doturio mobilni telefon, preko kojeg se dogovorio o detaljima bekstva.

U ponedeljak posle podne počeo je u sobi da povraća, zbog čega je čuvar otvorio prozor – da bi ušao svež vazduh u sobu.

Upravo to je i čekao zatvorenik, koji je skočio na grejna tela na zidu ispred prozora, a zatim s drugog sprata na ulicu gde ga je čekao sin u kolima, kojima su pobegli.

Samo 20 kilometara od mesta bekstva, policija je zaustavila vozilo, ali je u njemu zatekla samo pomagača bekstva, dok je otac pobegao u nepoznatom pravcu.

Protiv sina je podneta prijava za pružanje pomoći pri bekstvu, za šta mu preti kazna do dve godine zatvora.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)